LDC De Bron Zottegem helpt kinderen veilig naar school

Nog al te vaak wordt een lokaal dienstencentrum in één adem genoemd met senioren. Bij LDC De Bron Zottegem dat intussen al drie jaar werkzaam is, richt de werking zich echter naar alle leeftijdscategorieën van kwetsbare personen of mensen met een zorgvraag en zodoende is in het actieplan voor dit jaar 2024 ook extra aandacht geschonken aan kwetsbare jongeren en gezinnen. Zo werd er enkele maanden geleden op de woonzorgcampus van De Bron aan de Marie Popelinstraat een speeltuin geopend, vonden er activiteiten in het kader van de Dag van de Jeugd plaats en zijn er lezingen voor éénoudergezinnen voorzien.

Bij het begin van dit schooljaar werd in samenwerking met het Huis van het Kind een huiswerkklas opgestart in het LDC De Bron en in de voorbije week van 30 september tot 4 oktober trok Melissa Liedts, centrumleider van LDC De Bron, naar basisscholen voor een infomoment waarbij de leerlingen op een interactieve manier kennismaakten met verkeersregels. Alle plaatselijke basisscholen werden omtrent dit project aangeschreven, zeven gingen er op in en evenveel keer werd het een leuke ontmoeting in Basisschool KAZ, VBS Het Leeuwke, VBS De Vlinder, VBS De Linde, VBS Grotenberge, SBS De Kleine Planeet en SBS De Smidse. Bovendien kregen alle leerlingen gratis een fluohesje waarmee ze in het verkeer zeker zullen opvallen.

Voor ondersteuning vanuit het LDC De Bron kan men iedere dag (ook op zon- en feestdagen) langskomen tussen 8 en 18 uur of kan centrumleider Melissa Liedts rechtstreeks gecontacteerd worden door middel van een e-mail naar ldc.debron@sezz.be of telefonisch via 094 32 10 79.