Officiële opening vernieuwd Sport- en Recreatiepark Kouterslag

De gemeente investeerde de voorbije maanden fors in de upgrade van Sport- en Recreatiepark Kouterslag. Het geduld van onze inwoners werd soms op de proef gesteld, maar het resultaat mag er zijn. De toegangswegen werden verfraaid en het sportcomplex kreeg een nieuwe parking en een nieuw omnisportterrein. Er komt tevens een hondenlosloopweide. Samen met de aanzienlijke uitbreiding van de Finse piste en de nieuwe omheining van de speeltuin, verlenen de ingrijpende vernieuwingen de sportsite een ultramoderne uitstraling.

Vernieuwing toegangswegen
De toegangswegen naar het gerenoveerde sportcomplex kregen een totale make-over. De Kouterslag en Ovenveldstraat zijn uitgerust met betonsporen, waarover wagens kunnen rijden. Parallel met het Sport- en Recreatiepark werd in de Kouterslag een voetpad aangelegd, zodat wandelaars en sporters het sportcomplex op een rustige en veilige manier bereiken.

Nieuwe parking en fietsenstallingen
Op de sportsite zelf biedt de pas aangelegde parking plaats voor ongeveer 95 auto’s, twee bussen, en zeven wagens voor personen met een beperking. De laadpalen voor elektrische voertuigen maken van de parkeerplaats een state-of-the-art-verhaal. Met de twee overdekte en twee niet overdekte fietsenstallingen willen we het gebruik van de fiets in onze gemeente verder stimuleren.

Omnisportterrein en hondenlosloopweide
Evenwijdig aan de parking komt er een hondenlosloopweide, zodat baasjes met viervoeters volop meegenieten van het vernieuwde Sport- en Recreatiepark. Op het multifunctionele sportterrein tussen het bestaande kunstgrasvoetbalveld en de padelterreinen kunnen sporters van alle leeftijden naar hartenlust voetballen en basketten.

Uitbreiding Finse Piste ( looproutes)
De bestaande Finse piste met fitomloop is in samenwerking met Sport Vlaanderen uitgebreid met nieuwe looproutes van 3, 5 en 7 kilometer.