Herzeels reiskantoor maakt indruk. Zaakvoerder Ywan Dierick licht toe: “Focus op beleving en comfort”

Reiskantoor Your Travel Design uit Herzele krijgt zeer goeie kritieken en maakt indruk. Herzelenaar en zaakvoerder Ywan Dierick legt uit hoe dat in zijn werk is gegaan.

“Van kinds af aan kreeg ik de reiskriebels te pakken doordat ik op jonge leeftijd al heel wat bestemmingen had bezocht”, aldus Ywan Dierick (39). “Ik heb dan ook Toerisme en Recreatie Management aan de Erasmus Hogeschool te Brussel gestudeerd. Deze opleiding vervolledigde ik door een buitenlandse stage in de wereldstad Barcelona en dit bij een bedrijf dat zaken- en incentive reizen organiseert in deze bruisende stad. Na deze ervaring ben in het buitenland gaan werken als reisleider voor Thomas Cook op verschillende bestemmingen, onder andere de Dominicaanse Republiek, Kroatië, Madeira, Rimini, Ibiza, enz. En dit gedurende 8 prachtige jaren. Daarna werd het tijd om terug te keren naar België, hier ging ik meteen aan de slag als reisagent bij Neckermann/Thomas Cook. Hier ontwikkelde mijn passie zich in het vertalen van de reiskriebels naar de klant.”

Na het hoofdstuk Thomas Cook vond Ywan het tijd om op eigen benen te staan en zijn eigen reisbureau te starten. “Hierbij wou ik de focus leggen op het samenstellen van reizen op maat van de klant. Dit begint al bij het eerste contact. Ik heb geen fysiek reiskantoor maar werk enkel op afspraak bij mij thuis of op locatie bij de klant, en dit wanneer het de klant uitkomt, vertelt hij. “De klant is dus niet gebonden aan openingsuren en een locatie maar geniet van flexibiliteit. Zowel door de week als in het weekend, overdag en ’s avonds kan de klant een afspraak maken bij mij thuis of bij hem op locatie. De focus ligt op beleving en comfort tijdens het reizen. Wanneer de klant terugkomt van de reis zal hij de bestemming écht hebben leren kennen, de herinneringen zullen altijd bijblijven. Dit zowel bij rondreizen, citytrips, zakenreizen als zonvakanties.”

Dankzij zijn vele reizen kent Ywan heel wat bestemmingen door en door. “Die kennis deel ik nu graag met de klant: de mooiste bezienswaardigheden, de lekkerste restaurants, de mooiste fotostops,…. Uiteraard steeds vanuit de interesses van de klant”, aldus Ywan. “Zo kunnen bijvoorbeeld fotografen, golfers, wijnliefhebbers, architecten, sporters…steeds bij mij terecht. Op reis is het voor hen erg leuk en inspirerend om ook dan met hun vak of passie bezig te zijn. Bij het samenstellen van de reis hou ik hier rekening mee en zorg ik dat deze elementen aan bod komen. Dankzij mijn jaren ervaring in de reissector heb ik een groot netwerk opgebouwd van persoonlijke contacten bij hotels, luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurders, restaurants,…wereldwijd. Bovendien spreek ik zes talen, wat de samenwerking met deze partners heel makkelijk maakt. Hierdoor kan ik kort schakelen om de klant een uitstekende en persoonlijke service te bezorgen voor, tijdens en na de reis.”

Praktisch