60 kinderen van het eerste leerjaar ontvingen een fluo rugzakhoesje

In de vijf basisscholen van ontvingen in totaal ruim 60 kinderen van het eerste leerjaar een fluo rugzak- of boekentashoesje om beter zichtbaar te zijn in het verkeer.

“De komende weken wordt het ’s morgens alweer later klaar, zodat de schoolkinderen die naar de school fietsen of wandelen het een paar maanden best beter zichtbaar de openbare weg betreden”, zegt burgemeester Bruno Tuybens (voorZwalm), tevens bevoegd voor het lokaal kinderbeleid.

Eerder al ontvingen alle schoolkinderen in onze gemeente zo’n fluo overtrekje, gisteren ontvingen alle nieuwe kinderen in de basisscholen hun exemplaar.

“Samen met de leerkrachten werd goed uitgelegd waarom dit nodig is: beter gezien worden in het verkeer zorgt voor extra veiligheid”, vandaar dat ik de hoesjes ook persoonlijk aan de kindjes ben komen geven, zowel in Munkzwalm (De Zonnewijzer en de Vlinder), als in Sint-Maria-Latem (Het Groene Lilare), Hundelgem (De Bloesem) en Sint-Blasius-Boekel (Baobab).

 Alle kinderen reageerden enthousiast op het geschenkje en beloofden om het rugzakhoesje ook te gebruiken als ze naar de school komen.