Leerlingen De Vlindertuin Borsbeke genieten van herfstig tuinieren

De leerlingen van de K2- en L2-klas van GBS De Vlindertuin in Borsbeke hebben de handen in elkaar geslagen om de leerrijke en ecologische schooltuin winterklaar te maken. Tijdens de opendeurdag op zaterdag 19 oktober kan je de tuin en zijn educatieve meerwaarde zelf ontdekken.

“Het meeste onkruid werd gewied. Niet alles, want onkruid heeft ook zo zijn nut”, licht directeur directeur Els De Durpel het werk van haar vlijtige leerlingen (en hun ouders) toe. “Zo lieten we aan de vlinderstruiken enkele brandnetels staan want er zijn vijf soorten dagvlinders die de brandnetel als waardplant hebben: dagpauwoog, kleine vos, gehakkelde aurelia, landkaartje en atalanta. Op deze manier zorgen we ervoor dat de vlindercirkel volledig is. Verder werden er tamme kastanjes geraapt om te poffen of te verwerken in een cake, werden extra bessenstruiken geplant en werd de wilgenhut gesnoeid. Daarnaast werd de grote bloembak aan de bijenhoek verrijkt met biologische, inheemse en wilde bloembollen zoals daslook, wilde narcis, herfsttijloos en aronskelk. Ideaal voor de bijen en vlinders.”

De opendeurdag van GBS De Vlindertuin op zaterdag 19 oktober gaat door van 10 tot 12 uur. Op zaterdag 29 maart 2025 is er nog een opendeurdag. Ook dan van 10 tot 12 uur.

Meer info?

Facebookpagina en website GBS De Vlindertuin