Wegspoelen helling Bronstraat zorgt voor gevaarlijke verkeerssituatie

Waarbeke. Door de regen is de langshelling in de Bronstraat op sommige plaatsen weggespoeld. Zelfs de signalisatie ligt mee de dieperik in. Dit zorgt voor een gevaarlijke verkeerssituatie. Wagens of fietsers kunnen door een onvoorzichtigheid, een verkeerd manoeuvre of door een tegenligger waardoor ze te veel moeten uitwijken, een stuk lager terechtkomen en zich ernstig verwonden.

‘Door de sterke langshelling erodeert inderdaad de bodem waardoor ook de betuining is ingestort. Oplossing is om in de bodem van de gracht een steenbestorting (bvb. keien) aan te brengen, wat de stroming van het water zal vertragen. Ook de beschoeiing van het talud kan dan worden hersteld’, bevestigt Veerle Mertens (Team Geraardsbergen), schepen van Openbare Werken.

Na het herstel van de gracht, is het de bedoeling om extra signalisatie (wegmarkering, reflecterende paaltjes) aan te brengen.

‘Lager in de Bronstraat wordt bij hevige neerslag de berm uitgespoeld, wat kan worden verholpen met de aanleg van grasdallen. Ook de werking van het bufferbekken zelf wordt nader bekeken: op basis van een aantal gebeurtenissen zullen een paar aanpassingen ter verbetering nodig zijn.’

‘De stad wacht momenteel op groen licht van Aquafin voor de voorgestelde oplossingen van het studiebureau. Daarna kan de aannemer van het rioleringsproject de werken inplannen’, besluit schepen Mertens.

Julien Borremans