Kondigt Accu ook de volgende Zottegemse coalitie aan?

In een eerder NUUS-artikel (zie via deze link) hebben wij bericht over de noodzakelijke vierjarige verlenging van de huurovereenkomst voor de gebouwen van De Foyer en zaal Rhetorica aan de Hospitaalstraat, omdat volgens de huidige planning de realisatie van het nieuwe cultuurhuis  aan de G. Schockaertstraat pas in de loop van 2029 mag verwacht worden. Naar aanleiding van die berichtgeving worden wij door lezers herinnerd aan ‘hun’ artikel dat wij zowat anderhalf jaar geleden publiceerden, na de voorstelling van de plannen voor dat toekomstige cultuurcentrum (met ook onderdak voor de SAMWD). Daarbij werd toen ook bekendgemaakt dat het gebouw ‘Accu’ zal heten en daarbij klonk het vanuit het stadsbestuur dat “gezocht werd naar een korte, krachtige naam die aansluit bij de functie van het gebouw en ook inhoudelijk het plaatje doet kloppen”.

Daarop lieten meerdere wakkere burgers aan onze redactie echter weten dat er van echt zoeken naar een naam weinig sprake kon geweest zijn want dat reeds vijf jaar geleden in 2018, nadat een eerste ontwerpschets was gemaakt, meteen ook een naam werd bedacht (vooral door toedoen van toenmalige meerderheidspartij sp.a/Vooruit) en men toen al uitkwam bij… Accu, met dezelfde uitleg: een letterwoord gevormd door de beginletters van ACademie en CUltuurcentrum en tegelijk een woordspeling die de lading helemaal dekt en verwijst naar een plaats waar de bezoekers cultureel hun batterij kunnen gaan opladen.

Het viel diezelfde wakkere burgers toen ook op dat er – temeer Vooruit intussen in de oppositie belandde – vanuit socialistische hoek daarop geen enkele reactie kwam die liet horen dat de naam Accu reeds enkele jaren geleden overdacht werd en dus helemaal geen nieuwe naam is zoals het (huidige) stadsbestuur beweerde. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat misschien al een nieuwe bestuursmeerderheid met Vooruit voor de volgende legislatuur in de maak is, zo werd toen ook nog fijntjes aan toegevoegd. De betrokken Zottegemnaars kijken er blijkbaar nu vol spanning naar uit of deze veronderstelling dezer dagen ook realiteit gaat worden.