GROEN BRAKEL “Als we dit kunnen realiseren op 6 maanden tijd, wat kunnen we dan niet realiseren in 6 jaar?”

Groen Brakel had gisteren reden om te feesten. De partij is slechts 6 maanden geleden opgestart en haalde bij de gemeenteraadsverkiezingen van afgelopen zondag bijna 8% van de stemmen.

Lijsttrekker Jeroen Vercruysse: “Groen is erg blij met deze overwinning. Met onze allereerste zetel  mogen we erg tevreden zijn over deze score als opstartende partij. Het is duidelijk dat de kiezers ons beloond hebben voor een overtuigende en positieve campagne en we willen hen daarvoor bedanken. Wij staan klaar om aan de slag te gaan met dit positieve resultaat.”

Voorzitter Ilse Delbaere: “Met onze zetel in de gemeenteraad kunnen we tonen waar Groen Brakel voor staat. Als we op 6 maanden tijd zoveel Brakelaars kunnen overtuigen, wat kunnen we dan niet realiseren in 6 jaar? Tot vlak voor de verkiezingen hoorden we dat veel Brakelaars nog niet afwisten van ons bestaan, wat normaal is voor een opstartende partij. We hebben in debattle, waar onze lijsttrekker schitterde, gehoord dat ook onze nieuwe burgemeester de gemeenteraden wil streamen in de toekomst. We kijken er dan ook naar uit om de politiek dichter bij de Brakelaars te brengen.”

Lijsttrekker Jeroen Vercruysse: “De uitslag heeft getoond dat veel Brakelaars klaar zijn voor Groen en we zijn vast van plan om verder te groeien in de komende 6 jaar. Met volle goesting en motivatie gaan we inzetten op een groene en progressieve stem in de gemeenteraad. We hebben de voorbije weken campagne gevoerd rond verkeersveiligheid, een sociaal beleid en behoud van groen. Nu is het tijd om daar werk van te maken. “