Open Vld Brakel behoudt haar absolute meerderheid

Vooraf een prognose maken in Brakel zei dat Open Vld fors ging verliezen. Niks bleek minder waar. Bij de eerste resultaten zei men op de TV zenders dat De Croo een dreun van jewelste ging krijgen.

Het bleek valse hoop want de Open Vld herpakte zich later op de dag en behoudt haar absolute meerderheid.

Alexander was dan ook bijzonder gelukkig. “In juni behaalden we hier nog 26% en nu 43%; We hebben ons herpakt en  noem het een mirakel. Door de de twee extra zetels die konden worden verdiend werd er afgeklokt op 13 zetels wat een absolute meerderheid is.”

Over een mogelijke coalitiepartner wou De Croo nog geen uitspraken doen en er werd een vat gegeven in een tot de nok gevulde zaal Liberty.

Alexander De Croo behaalde 2300 voorkeurstemmen, Marleen Gyselinck 1334, Sabine Hoeckman 1013, Herman De Croo 987, Peter Vanderstuyf 931, Frank Surdiacourt 826, Marin Devalck 775, Marc De Pessemier 747.

Broakel 2,0 – Behaalde zes zitjes in de gemeenteraad en lijsttrekker Bart Morreels was tevreden.

“Dit is een  nieuw project en we zijn dan ook dik tevreden met het behalen van zes zetels. ”

Bij Vlaams Belang was het ook feest in Brakel want de partij steeg van 1 zetel naar 4 zetels. Veronique Lenvain:” Dit is een groot succes en we gaan keihard verder doen. Mijn persoonlijke score voor  de provincieverkiezingen werd eveneens een zeer groot succes.”

De grote verliezer werd Vooruit dat van 3 zetels terugviel op 1 zetel.

Groen dat voor het eerst na jaren terug opkwam in Brakel wist meteen één zetel te veroveren met Jeroen Vercruysse.