Oosterzele: Voluit zet gesprekken met Zorgsaam stop na vertrouwensbreuk

In een eerder NUUS-artikel (zie link) hoe in Oosterzele de partij Zorgsaam aan zet is om een nieuwe meerderheid te vormen. Voluit laat weten dat het zich terugtrekt uit de gesprekken.

“Voluit Oosterzele heeft na de verkiezingen, zowel op zondagnamiddag 13 oktober als op maandagmorgen 14 oktober, 2 gesprekken gevoerd met ZorgSaam over het toekomstig beleid voor Oosterzele. Dit gesprek werd aangegaan met goedkeuring van het partijbestuur van Voluit”, licht Louise Van Hoorde van Voluit toe. “In die gesprekken werd mondeling 2 maal bevestigd dat er op inhoudelijk vlak een ander beleid zou uitgetekend worden, o.m. over de beleidscultuur maar ook over verschillende andere belangrijke dossiers. Dossiers die voor Voluit zowel in de voorbije legislatuur als in het verkiezingsprogramma basisbeleidspunten waren en blijven met het oog op échte verandering en vernieuwing in Oosterzele. Op basis van die mondelinge beloften, die voor een ommezwaai zouden zorgen in het beleid, wou Voluit verdere gesprekken voeren, wat uitmondde in een schriftelijke intentieverklaring.”

“Op maandagavond 14 oktober hebben we echter kennis genomen van een interview op de regionale televisie. Een interview dat werd opgenomen na het eerste gesprek op zondagnamiddag 13 oktober”, gaat Louise Van Hoorde verder. “Initiatiefnemer Christ Meuleman verklaarde voor de televisiecamera’s dat het “duidelijk (is) dat Oosterzele een bestuur wil dat doorgezet wordt, zoals het in het verleden was en we gaan dat ook doen…we gaan luisteren naar iedereen en wie in dat project wil instappen…dan gaan we daarmee op stap gaan en in zee gaan. (sic)” De uitspraak dat het “huidig beleid zoals het in het verleden was, wordt doorgezet” gaat in tegen de beloftes die gedaan werden door ZorgSaam aan Voluit. Dit zorgde binnen het bestuur van Voluit voor een vertrouwensbreuk. Daarom besliste het bestuur van Voluit dat het onderhandelingsteam geen verdere gesprekken meer aangaat met ZorgSaam met het oog op het vormen van een bestuursmeerderheid.”