© Sophie Richez

N-VA Zottegem trekt verkiezingsuitslag in twijfel. Matthias Diependaele: “We zijn nog aan het bekijken of hier of daar iets vreemd zou zijn gebeurd”

Opvallend artikel in Het Nieuwsblad vandaag. Daar trekt burgemeester Matthias Diependaele de Zottegemse verkiezingsuitslag in twijfel.

Zie link in Het Nieuwsblad letterlijk: “Toch is het heel zuur om op een stem na een zetel niet binnen te halen. We zijn nog aan het bekijken of hier of daar iets vreemd zou zijn gebeurd. In een bepaald telbureau liet een getuige voorbehoud optekenen. Misschien dat in dat telbureau iets mis is. Heel veel kan je daar trouwens toch niet aan doen. We hebben het er met de partij al over gehad, maar zijn er nog niet uit of we actie gaan ondernemen.”

Wat de uitslag van de verkiezingen van zondag betreft kon N-VA Zottegem het verlies ten opzichte van Vooruit dan wel beperken, maar dat Matthias Diependaele (N-VA) verlies heeft geleden ten opzichte van Kurt De Loor (Vooruit) is duidelijk. In 2018 behaalde Matthias Diependaele 2.870 voorkeurstemmen ten opzichte van de 2.926 voorkeurstemmen van Kurt De Loor. Een frappant verschil dat afgelopen zondag (2024) nog groter is geworden. Kurt De Loor kon zondag op een pak meer voorkeurstemmen rekenen: 3.324. Terwijl N-VA kopstuk Matthias Diependale het met 1.966 met een pak minder moest doen.