Sint-Lutgardisschool bestaat 150 jaar en organiseert spannende zoektocht naar oorsprong van de school

Zandbergen. Dit schooljaar bestaat de Sint-Lutgardisbasisschool in Zandbergen 150 jaar en dat zal men geweten hebben. Het was de congregatie van de Zusters van Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie uit Beveren-Waas die de school in het jaar 1875 in Zandbergen heeft opgericht en er op die manier voor gezorgd heeft dat het katholiek onderwijs al zo lang in de deelgemeente van Geraardsbergen aanwezig is.

Het 150-jarige bestaan laat men in de school niet onopgemerkt voorbijgaan. Heel het jaar door worden er festiviteiten georganiseerd rond de verjaardag van SLZ. Elk jaar werkt men in de school een jaarthema uit en dit schooljaar is de titel van het jaarthema “SLZ 150”. “Voor ons staan de letters SLZ immers voor zoveel meer dan voor Sint-Lutgardisbasisschool Zandbergen”, verduidelijkt directeur Stefan De Smet. “Heel het jaar door organiseren we activiteiten organiseren waarin de letters SLZ centraal staan. Stapsgewijs Levensgeluk Zaaien, Samen Lekker op het Zadel, Samen Leven is Zorgen voor elkaar, Strappend Lucht Zuiveren, zijn al enkele themadagen die we in de maanden september en oktober organiseerden voor onze kinderen. Met deze activiteiten proberen we telkens ook onze verbondenheid, samenhorigheid en verdraagzaamheid te beklemtonen, waarden die we hier in onze school hoog in het vaandel dragen”, besluit de directeur.

Ook de oudervereniging van de school werkt mee aan het jaarthema en aan de verjaardag van de school. Zij zullen samen met de leerkrachten “The hidden nun of SLZ, een Spannende Leuke Zoektocht, organiseren op vrijdag 25 oktober 2024. “Het is onze bedoeling om op die dag op zoek te gaan naar de oorsprong van de school” motiveert Kim De Backer, voorzitter van de oudervereniging. “Deze ludieke, kindvriendelijke zoektocht wordt gecombineerd met een tentoonstelling over de geschiedenis van de school, en dit in de warme, gezellige, familiale sfeer die zo typisch is voor SLZ. Iedereen is welkom om mee te zoeken!” geeft Kim ons nog mee.

Meer info over de nog geplande activiteiten ten gevolge van het 150-jarige bestaan kunnen jullie steeds vinden op de schoolsite, www.slz.be, en op de facebookpagina van de school.