Oud-woonzorgcentrum De Bron Heldenlaan

De Bolster vzw neemt werking van De Hoop Zottegem over en koopt oud-WZC in Heldenlaan

Reeds in de voorbije maand juli – aldus een perscommuniqué dat nu hieromtrent verspreid is – werd een intentieovereenkomst ondertekend tussen vzw De Bolster en De Hoop Zottegem met het oog op de overname van de activiteiten van laatstgenoemde vzw door De Bolster. In de komende maanden zullen door de beide partijen verder de nodige voorbereidingen getroffen worden teneinde de overdracht helemaal te kunnen realiseren met ingang van 1 januari e.k.

Als erkende, kleinschalige, huiselijke voorziening begeleidt De Hoop in de regio Zottegem al zeventien jaar vanuit haar dagcentrum aan de Zuster Angelalaan volwassenen met een beperking (o.a. niet-aangeboren hersenletsel, degeneratieve aandoening, motorische beperking, autismespectrumstoornissen) naar een zo optimaal mogelijke levenskwaliteit en zelfstandigheid via dagondersteuning, mobiele wooncoaching, begeleid werk en kortdurende trajectbegeleidingen. Volgens het perscommuniqué “zit De Hoop weliswaar aan zijn grenzen” en werd uitgekeken naar een geschikte partner met de bedoeling “de werking en het aanwezige potentieel te verankeren en ook verder uit te breiden”.

Vzw De Bolster is eveneens een vergunde zorgaanbieder die op meerdere locaties in de streek van Zuid-Oost-Vlaanderen in totaal zo’n 400 personen met een beperking en hun netwerk ondersteunt. Bij de overname is uitdrukkelijk afgesproken om de huidige werking van De Hoop in de regio Zottegem verder te zetten en in de nabije toekomst zelfs uit te breiden. Om dit mogelijk te maken, gaat vzw De Bolster overigens over tot de aankoop van het gebouw aan de Heldenlaan 72 in Zottegem-centrum, waarin vroeger het rusthuis De Raeve en van 2010 tot midden 2021 het Woonzorgcentrum De Bron ondergebracht was en dat momenteel nog eigendom van het AZ Sint-Elisabeth is. Dit voormalige woonzorgcentrum (bouwjaar 1988) zal in de komende jaren volledig gerenoveerd worden. Finaal is het de bedoeling dat cliënten daar zullen terechtkunnen zowel voor dagondersteuning als voor woonondersteuning. Hiervoor zullen in het gebouw een 15-tal woonunits gerealiseerd worden.