Groen Brakel schenkt groene fietsen aan Welzijnsschakel

Na de opvallende actie waarbij op verschillende plaatsen in Brakel groene fietsen stonden, heeft Groen Brakel de fietsen geschonken aan de Welzijnsschakel, een organisatie die zich inzet voor mensen in kwetsbare situaties. Deze symbolische actie vormde het sluitstuk van de campagne om aandacht te vragen voor fietsveiligheid in de gemeente.
“Met deze campagne wilden we niet alleen de nood aan veilige fietspaden in Brakel benadrukken, maar ook een concrete bijdrage leveren aan onze gemeenschap,” De groene fietsen, die de voorbije weken op verschillende plaatsen in de gemeente zijn verschenen, worden nu ingezet door de Welzijnsschakel om mobiliteit toegankelijker te maken voor mensen die het moeilijker hebben.
Brakel scoort volgens de Gemeentemonitor slechts 36% op het gebied van tevredenheid over fietsveiligheid, wat lager is dan het Vlaamse gemiddelde van 45%. “Vooral in straten zoals de Kasteelstraat, waar veel scholieren fietsen, is er een nijpend gebrek aan veilige infrastructuur,”. Met deze actie hoopt Groen Brakel dat er actie ondernomen wordt om fietsveiligheid te verbeteren.
Met de schenking aan de Welzijnsschakel wil Groen Brakel deze boodschap verder versterken: “Iedereen moet veilig en duurzaam kunnen fietsen, ongeacht hun situatie,”