Lezersbrief Zottegem: “Als Vooruit die medestanders niet vindt dan is dat spijtig voor Vooruit en haar kiezers”

Een lezersbrief in reactie op de eerder deze week verschenen lezersbrief bij NUUS: Verkiezingssoap in Zottegem: “…Het is Matthias die met zijn hand in de pop de echte beslissingen neemt…”:

Uit deze lezersbrief blijkt dat deze lezer niet begrijpt (of niet wil aanvaarden ?) hoe een democratische meerderheid in een gemeenteraad gevormd wordt en hoe een bestuur tot stand komt.

De partij Vooruit en haar kandidaat burgemeester de Heer Kurt De Loor hebben niet voldoende stemmen voor een meerderheid en dus krijgen ze de kans medestanders te zoeken bij andere partijen om alsnog  een meerderheid te vormen en samen met die andere partij de stad Zottegem te besturen.

Als Vooruit die medestanders niet vindt dan is dat spijtig voor Vooruit en haar kiezers maar  maakt dat gewoon deel uit van elke democratisch systeem : onsympatiek gedrag vertoond ? Een programma dat teveel afwijkt van de andere partijen ? te heftige oppositie gevoerd ? Wie zal het zeggen.

In geen enkele democratie ter wereld kan men 2 politieke partijen verplichten samen een meerderheid te vormen, maar in Zottegem moet dat wel zo zijn, dat is eigenlijk wat U argumenteert.

Zo weinig inzicht in een democratie en haar werking, of zo een geringe bereidheid om zich neer te leggen bij de regels van de werking van elke democratie valt dus te betreuren.

Naam auteur bekend bij de redactie