Nieuwe Zottegemse zaak met succes: Bieskwie’s ambachtelijke koekjesautomaat blaast eerste kaarsje uit

Bijna een jaar geleden, op 31 oktober 2023 meer precies, was de verkoop van het eerste zakje verse koekjes uit de koekjesautomaat van Bieskwie in de Brouwerijstraat in Zottegem een feit. De automaat is ondertussen al een jaar terug te vinden. De zoete verwennerijen worden er ter plaatse gebakken.

De koekjes worden gemaakt door Lien, die begin 2023 vol enthousiasme haar éénmanszaak in bijberoep oprichtte. Bieskwie werkte aanvankelijk enkel op bestelling, maar omdat dit toch minder toegankelijk is voor klanten dan pakweg een winkeltje, werd er in een koekjesautomaat geïnvesteerd.

“De automaat biedt plaats aan 5 verschillende soorten verse koekjes en gebak. Ze worden meestal per soort verpakt en kosten €2 per zakje, een keuze die werd gemaakt omdat er enkel met muntstukken betaald kan worden. Heb je niet genoeg munten op zak? Bel dan gerust eens aan. Als er iemand thuis is, wordt er met plezier gewisseld”, vertelt Lien. “De koekjes van Bieskwie zijn eerder eenvoudig; smaak en textuur staan voorop. Het aanbod in de automaat wisselt geregeld. Zo zijn er koekjes met (h)eerlijke klassieke smaken, waaronder vanille, chocolade en kaneel, maar er wordt bijvoorbeeld ook gewerkt met kokos, citroen, amandel,… De chocolate chip cookie mag zich tot bestseller kronen, maar wordt op de voet gevolgd door het zandkoekje met zijn rijke vanillesmaak. Bij speciale gelegenheden of feestdagen duiken er ook wel eens leuke vormkoekjes, gedecoreerde koekjes of versierd gebak op, aangepast aan het thema.”

Meer info?

  • De automaat is 7/7 en 24/24 open.
  • Volg ook de Facebook– of Instagrampagina van Bieskwie voor de laatste nieuwtjes en seizoensgebonden specials
  • Of neem een kijkje op de website (www.bieskwie.be) voor het volledige aanbod.