Reveils in het Land Van Rode Munte, Melle & Gijzenzele

Reveil is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement waarbij op meer dan 100 begraafplaatsen in Vlaanderen met ingetogen concerten een nieuwe rouwcultuur vorm krijgt.

MUNTE

Op 1 november om 10 uur komen we samen op het kerkhof, Torrekensstraat Munte, voor een ode aan het leven en aan degenen die we missen. Door de kracht van muziek, het voordragen van teksten en het delen van gedichten, creëren we een moment van samenzijn waarin we troost vinden in elkaars aanwezigheid en kracht putten uit de herinneringen die we samen koesteren.
Woordkunst door Fran Van de Vijver en de muziek van Sophie Pelgrims, dwarsfluit en Ilona Ysveld, viool, zorgen voor een warme en troostende sfeer.
Op de Motte heuvel planten we samen krokussen aan als symbool voor het perpetuum mobile in de natuur en het steeds herontluiken van nieuw leven. We ronden af met een koffietafel.

Melle

1 november is een tijd van stilstaan en reflectie, maar herinneringen kunnen soms donker zijn. Het ensemble van KultuurThuis ‘Henri’ wil licht brengen in de sombere novemberdagen, tussen de bloemen en de geborgenheid van het kerkhof. Kom even tot rust met bekende en minder bekende melodieën en laat de vrede toe.
Het programma van ruim een half uur wordt driemaal gebracht op het kerkhof aan het Dorpsplein: om 14, 15 en 16 uur.

Gijzenzele

Troostactie Reveil. Op 1 november 2024 om 17 uur houden wij in de ontwijde kerk van Gijzenzele (gelegen op het plaatselijk kerkhof) een ‘herdenking’ met teksten (eigen en bestaande) en muziek door plaatselijke zangers en muzikanten.