KSV Sottegem neemt afscheid van trainer Koen Vanden Houten, bestuur beraadt zich over opvolging

KSV Sottegem heeft vandaag het vertrek van hoofdtrainer Koen Vanden Houten aangekondigd. Na jaren van trouwe dienst als zowel jeugdtrainer, assistent-trainer (T2) en uiteindelijk hoofdtrainer (T1), heeft de club besloten om een nieuwe weg in te slaan. Gelet op de huidige sportieve situatie en de cruciale weken die voor de deur staan, is deze beslissing genomen in overleg met Vanden Houten en het bestuur. De club heeft voor vanavond een spoedvergadering gepland om de opvolging van de trainer te bespreken.

In een verklaring lichtte KSV Sottegem het besluit toe:

“Gelet op de huidige stand in de rangschikking en cruciale weken in het vooruitzicht, heeft de club besloten afscheid te nemen van huidig trainer Koen Vanden Houten. Koen was jarenlang een boegbeeld van de club waar we alleen maar goede herinneringen aan kunnen overhouden. Hij was jeugdtrainer, T2 en nadien T1 bij onze club en we zijn hem bijzonder dankbaar voor de vele mooie momenten die hij ons bezorgd heeft. Het bestuur bekijkt in de komende uren en dagen hoe het nu verder moet en zal intern bespreken welke richting we verder uitgaan.”

 

Deze woorden reflecteren de diepe waardering die de club heeft voor Vanden Houten. Gedurende zijn vele jaren bij KSV Sottegem was hij een essentiële kracht in de ontwikkeling van zowel de jeugd als de eerste ploeg. Zijn betrokkenheid, passie en toewijding zorgden voor een stevige basis binnen de club, en zijn bijdrage aan het team en de club wordt met dankbaarheid herinnerd.

Sportieve prestaties en toekomstperspectief

De beslissing om afscheid te nemen van Vanden Houten volgt op een moeilijke periode voor de club. Hoewel KSV Sottegem met hoge verwachtingen aan het seizoen begon, zorgde een reeks teleurstellende resultaten ervoor dat de ploeg de aansluiting met de top van de rangschikking verloor. Met enkele cruciale wedstrijden in het vooruitzicht, heeft het bestuur gekozen om nieuwe energie in de ploeg te brengen en zo de kansen op een ommekeer te vergroten.

 

Het bestuur benadrukt echter dat de keuze voor het vertrek van Vanden Houten geen gevolg is van interne spanningen of onvrede binnen het team. Integendeel, de club wil juist vooruitkijken en een frisse start maken om de ambities van het seizoen alsnog te realiseren.

“Koen heeft een geweldige bijdrage geleverd en we zullen altijd met respect op zijn periode terugkijken. Nu is het tijd om verder te bouwen aan de toekomst van KSV Sottegem,” aldus Geert De Roover, woordvoerder van de club.

 

Bestuur komt samen over opvolging

Het bestuur van KSV Sottegem komt vanavond bijeen om de volgende stappen te bespreken. Hoewel er nog geen namen zijn genoemd, is het duidelijk dat de druk groot is om snel een nieuwe trainer aan te stellen die de club naar nieuwe successen kan leiden. De komende dagen zullen bepalend zijn voor de richting die KSV Sottegem inslaat, en het bestuur heeft aangegeven zorgvuldig te willen handelen bij het vinden van de juiste opvolger.

 

Geert De Roover benadrukte dat het bestuur vastbesloten is om een opvolger te vinden die niet alleen sportieve successen kan boeken, maar ook de kernwaarden van de club respecteert.

“We nemen de tijd om de juiste keuze te maken, maar gezien het belang van de komende weken weten we dat we ook snel moeten handelen. Het is een delicate balans tussen ambitie en stabiliteit.”

 

De verwachting is dat zowel spelers als supporters de beslissing met begrip zal ontvangen. Vanden Houten was een vertrouwde figuur binnen KSV Sottegem, en zijn vertrek zal ongetwijfeld emoties oproepen. Toch lijkt er ook een gevoel van optimisme te heersen onder de achterban, die hoopt dat een nieuwe coach de ploeg weer naar boven kan stuwen in de rangschikking.

 

Veel supporters zijn zich bewust van de uitdagingen die de club de laatste tijd heeft doorgemaakt, maar er is vertrouwen in het bestuur dat de juiste keuzes zullen worden gemaakt om het tij te keren. Een trouwe fan vertelde: “Het is jammer dat Koen vertrekt, maar soms zijn veranderingen nodig om verder te groeien. Ik ben benieuwd wie de nieuwe trainer zal worden en wat hij kan brengen.”

 

Blik op de toekomst

KSV Sottegem staat aan de vooravond van een belangrijke periode in het seizoen. Met enkele cruciale wedstrijden op komst, ligt de focus op het herstellen van de sportieve lijn en het bouwen aan een duurzame toekomst. Het vertrek van Koen Vanden Houten markeert het einde van een tijdperk, maar biedt ook een kans voor een nieuw begin.

 

De komende dagen zullen bepalend zijn voor de toekomst van de club, en de supporters hopen dat de rust snel weerkeert binnen de ploeg. Voor nu blijft het afwachten welke richting het bestuur zal kiezen en wie de volgende hoofdtrainer van KSV Sottegem zal worden. Eén ding is zeker: de club blijft ambitieus en vastberaden om het beste uit dit seizoen te halen.