Maxim De Cuyper is peter van supportersclub Blauw – Zwart Oosterzele

‘Jin, Twji, Drieje, Bluvn Goan’

De supportersclub Blauw – Zwart Oosterzele organiseerde in café Sekuurne in Balegem, in samenwerking met de Supportersfederatie, een supportersavond. Het is geweten, in de fusiegemeente Oosterzele zitten veel fans die een groot hart hebben voor hun hartclub Club Brugge. Eenmaal Blauw Zwart. Altijd Blauw – Zwart. ‘Jin, twji, drieje, Bluvn Gaon’. Unieke Blauw – Zwart sfeer.
De erkende supportersclub van Club Brugge, werd tussen pot en pint opgericht in 1992. En zie, na 32 jaar is de supportersclub zo te zien in café Sekuurne nog altijd springlevend. In de ban van Club Brugge. Blauw – Zwart Oosterzele was in zijn nopjes met de komst van Maxim De Cuyper, Jano Willems, Nordin Jackers, Michal Skoras, Sem Audoor, Chloé Van de Velde, Isabelle Iliano. De Brugse Beertjes en ook Leo Van der Elst tekenden present. Ze werden hartelijk onthaald en mochten op veel sympathie rekenen.
 
 Een gezellige sfeer in café Sekuurne. Een aangename kennismaking. En met Rode Duivel, de beloftevolle Maxim De Cuyper (23) heeft Blauw – Zwart een ‘peter’ waarop men heel fier en trots kan zijn. Er werden veel foto’s genomen (ook onze Nuus- fotograaf Danny De Lobelle schoot mooie beelden) en handtekeningen verzameld. De supportersclub blijft blijft het reilen en zeilen van Club Brugge op de voet volgen. Wat een ontlading, na een heuse thriller werd Club Brugge vorig seizoen op de valreep nog kampioen. Ongezien, wat een prestatie, wat een eindoffensief. De supportersclub in alle staten. In de Champions League zette Club al twee knappe prestaties neer. Club Brugge is een volwaardige participant geworden in de meest toonaangevende competitie van het voetbal. De supportersclub blijft zich als één man achter de spelers en de trainersstaf scharen. De spelers weten ook dat de supporters eisen dat ze tot de laatste snik strijden. Daar staat Club Brugge voor. Het serveert warme voetbalavonden, creëert strijd en ambiance, met de kracht van verbinding. Van die mentaliteit houdt supportersclub Blauw – Zwart Oosterzele. De supportersclub Blauw – Zwart voelt zich enorm thuis in Brugge. Zeg maar, een tweede thuis. De sfeer, de gezelligheid, het authentieke, het warm Brugs dialect, het gevoel één grote Blauw – Zwarte familie te zijn, dat vind je alleen in Club Brugge.  (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).