Stijn De Bruycker (links) en Benjamin Weckx (midden) tijdens de aftrap van de voetbalwedstrijd zondag tussen FC Velzeke en SK Munkzwalm

Vlaams Belang Zottegem bereidt zich voor op oppositierol: “We horen dat er gewerkt wordt aan een meerderheid zonder Vooruit”

Na jaren afwezigheid heeft Vlaams Belang Zottegem met twee zitjes in de gemeenteraad een opvallend goede score behaald tijdens de lokale verkiezingen in Zottegem. De partij laat weten zich klaar te maken voor een “…belangrijke stap in de geschiedenis…”

“We gaan stilaan naar een ontknoping inzake de nieuwe bestuurscoalitie in Zottegem. Bij Vlaams Belang maken we ons alvast klaar voor een belangrijke stap in de geschiedenis, want het is de eerste keer dat we twee verkozenen naar de gemeenteraad mogen sturen”, zegt Stijn De Bruycker. Hij is politiek medewerker van Vlaams Belang nationaal en zal een van de Vlaams Belang zitjes in de gemeenteraad van Zottegem voor zijn rekening nemen.

“Er stond de afgelopen maanden een team klaar dat voor elkaar wou werken”, geeft de voorzitter van Vlaams Belang Zottegem Benjamin Weckx mee. Hij werd als lijsttrekker rechtstreeks verkozen. “Op verkiezingsavond stuurden we felicitaties richting Vooruit, vermits zij toch de winnaar waren van de verkiezingen. En enkele dagen later verstuurden we een mail naar Vooruit-kopman Kurt De Loor met enkele praktische vragen en suggesties voor onze stad maar deze mail bleef tot op heden onbeantwoord.”

“We stellen ons dan ook de vraag of de kandidaat-burgemeester wel in staat is om de problemen van de mensen concreet aan te pakken, als we zelfs geen reactie krijgen op een sms en email. In de pers horen we ook dat er gewerkt wordt aan een alternatieve coalitie zonder Vooruit, misschien ligt het daaraan, maar netjes is het alvast niet”, treedt Stijn De Bruycker bij.