Culinair genot en gezellige sfeer op ledenfeest Landelijke Gilde

Danny Meersman: ‘Ons doel: onze banden met elkaar versterken’

Den Amb8 werd de locatie voor het ledenfeest van Landelijke Gilde Oosterzele. Mooi om ruim 150 leden van Landelijke Gilde te zien flaneren op het ledenfeest. Alles zat mee, vrolijke feestvierders, prima sfeer, heerlijke muziek. Met bubbels, zalm en risotto, friet en stoofvlees, pasta scampi, kip groenten en gebakken aardappel, uitgebreid dessertbuffet, en verzorgde dranken werden de smaakpapillen meer dan verwend. Zeg maar veel culinair genot. En met bakken ambiance van het Dendermondse bierkwartet werd het Ledenfeest 2024 een voltreffer.  Gezelligheid troef. Landelijke Gilde, een vereniging die drijft op menselijke warmte.

 

Een zielsgelukkige voorzitter Danny Meersman: ‘ Tussen de eindeloze stroom van to-do lijstjes, werkplanning, gezinslogistiek, staat hier vanavond een trotse voorzitter die ziet dat er elk jaar  meer en meer leden de weg vinden naar ons ledenfeest. De jaarlijkse apotheose is onze leden samenbrengen en te laten meegenieten na een jaar succesvolle activiteiten. Met een daadkrachtig bestuur krijtlijnen uittekenen om leuke open activiteiten te organiseren met vrijwilligers , sponsors , met positieve feedback van de schrijvende pers  (dank voor de  pluim, Danny) en ons leden die reclame maken voor ons doen en laten. Zo kunnen we avonden zoals deze aanbieden. Pakweg 20 jaren terug organiseerden we  een ledenfeest met  27 deelnemers, met ons kleine mannen bij gerekend. We blijven voortdoen met als doel: ons banden (leden-bestuursleden) met elkaar te versterken. Vanavond zijn we met 150 leden te samen (later op de avond werd afgeklokt op 157), met nog steeds onze (grote) kinderen – die ondertussen ook al een rol van betekenis hebben in onze maatschappij (denk aan maisparty, dropping). Kortom, daarvoor moet je gewoonweg bij de Landelijke Gilde-familie zijn’, speechte warme mens Danny Meersman, heel gewaardeerd door zijn bestuur en de leden voor zijn grote inzet voor LG.

 

De unieke familiale sfeer, een dot van een cliché, maar wel de verklaring waarom het ledenfeest van Landelijke Gilde Oosterzele blijft aanspreken. Er heerst bij LG een nooit aflatende positieve stemming. En ook op zaterdag 19 oktober mocht in Den Amb8 iedereen uit de bol gaan. Het ledenfeest is uitgegroeid tot een unieke reünie en staat voor volks plezier. De gemoedelijke sfeer die daar heerst staat garant voor een aanstekelijke gezelligheid. Landelijke Gilde Oosterzele blijft zijn eigen koers varen. ‘Die typische LG – sfeer willen we behouden’, klinkt het in het bestuur. En uiteraard ontbraken de Bourgondische toestanden niet. Bestuur en leden, echte levensgenieters. Het ledenfeest is een sociaal gebeuren dat de leden van LG meer dan ooit verenigt. Aanzetten om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen. De ruime respons is een grote voldoening voor voorzitter Danny Meersman en het LG bestuur . Al wie neerstreek in Den Amb8 kwam terecht in een gezellig nest. Ontmoeten. Genieten. Ontstressen. Beleven. Een prima concept dat de leden samenbrengt. Veel leden tekenden present en wilden ook dit keer het ledenfeest niet missen. Het feest leek alweer de ideale gelegenheid om de banden in de vereniging te versterken en de solidariteit aan te zwengelen. Niet te verwonderen dat er zoveel ‘feelgood’ loskwam. Mooi tafereel, zo met velen van Landelijke Gilde aan tafel, één grote LG – familie. Een heel geslaagd ledenfeest. De reacties waren unaniem lovend. Landelijke Gilde Oosterzele, je deed het alweer geweldig. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).