Kilometers wandelplezier gegarandeerd op Pannenkoekentocht in Balegem

Wil je genieten van de herfst op zijn mooist, dan kunnen we je op zondag 3 november de pannenkoekentocht in Balegem warm aanbevelen. Je kan kiezen uit een tocht van 6, 10, 14, 18 of 21 km. Aan u de keuze. Vrije start tussen 8 u en 15 u.
De tocht wordt voor de 36 ste keer georganiseerd door de Oosterzeelse Wandelclub WSV Land van Rhode vzw. De herfst in het Land van Rode biedt betoverende landschappen. Terwijl de bladeren dwarrelen, krijgt het landschap een magisch kleurenpalet. Het zomergroen is veranderd in prachtige tinten, ideaal om een dag te genieten in Balegem en de regio. Kilometers wandelplezier gegarandeerd. Beleef het ultieme herfstgevoel. Beloon jezelf na het stappen met koffie en vers gebakken pannenkoeken. Laat het u smaken. Veel plekjes in Balegem (de molen- en jenevergemeente genaamd) zijn nog ongerept. Het Land van Rode is een paradijs voor wandelaars. De tocht is naast het leerrijke ook het ideale moment om eens in volle herfst uit te waaien. De fusie gemeente Oosterzele koestert haar natuurschoon. Trekpleister is het natuurlijk erfgoed, de molens, de jeneverstokerij, Balegemse steen, de rust van de natuur, gezellige paadjes,…ideaal om te ontspannen, om rond te kijken en de streek, gelegen in de Vlaamse Ardennen, helemaal in u op te nemen. Je vindt er oneindige mogelijkheden langs stille en onverharde wegen, bosjes,…Achter elke hoek wacht een beleving of valt er iets te ontdekken. Het erfgoed getuigt van een regio waarin al eeuwen wordt geleefd van en met de natuur. De Pannenkoekentocht in Balegem, een wandeling om veel te ontdekken. Van wandelen krijg je honger, je kan je na de deugddoende wandeling te goed doen aan heerlijke pannenkoeken, koffie, (streek)bieren,…tegen zeer democratische prijzen.
Stap mee
De kriebels in de kuiten? Overtuigd? Wandel mee en wandel je fit. Er is voor iedereen een geschikt parcours uitgestippeld. Met de kinderen een korte wandeling (en hen verwennen met pannenkoeken?). Dan is de 6 km zeker iets voor jou en je gezin. Inschrijven in zaal De Kring, Gootje 61, Balegem. Info: voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96, erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475 / 42 05 12, diana.scheirlinck@skynet.be. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle)