Merelbeke Mondiaal 11.11.11. actie ” Menselijkheid heeft een voornaam”

Ook in Merelbeke zetten de 11.11.11-vrijwilligers hun schouders onder deze campagne. Met onze deur aan deur actie komen we mee in actie voor een wereld waarin iedereen telt, een menselijke wereld.

Dit jaar organiseren we ook een theatervoorstelling over armoedebestrijding hier. Op zondag 10 november om 16:00 neemt actrice Stefanie Moens ons op sleeptouw in het Cultuurhuis met een boeiende monoloog,  gecombineerd met geluid- en filmmontage. ‘De Kansendans’ is gebaseerd op het levensverhaal en boek van Caro Bridts & Lieven De Pril.

We willen hiermee niet alleen geld inzamelen voor 11.11.11, maar ook de mensen dichter bij elkaar brengen. Zo tonen we dat we opkomen voor menselijkheid, hier, maar ook voor mensen wereldwijd.

Voor tickets kan je terecht in Cultuurhuis Merelbeke of  via https://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/de-kansendans/901eb4ef-67ee-4e21-acb2-710c979f3cfc

Passy is oprichtster van de Congolese organisatie AIDPROFEN en werkt in het Kanyarushinya-vluchtelingenkamp in Oost-Congo: Daar bied ik ondersteuning aan de talrijke vrouwen die slachtoffer werden van seksueel geweld. Sinds vele jaren krijgt onze organisatie hiervoor de steun van 11.11.11. En dat is nodig. Vrouwen worden sterk geraakt door de aanhoudende oorlog in Oost-Congo: verkrachtingen worden ingezet als oorlogswapen, en ook in de vluchtelingenkampen zijn vrouwen niet veilig voor seksueel en gender gerelateerd geweld.  De oorlog duurt nu al meer dan 30 jaar … het moet stoppen.

Meer info over de campagne: https://11.be/campagne-2024-menselijkheid-heeft-een-voornaam