Patrokring thuis haven voor verenigingen

Daarom is het van groot belang dat we ons inzetten om de Patrokring te behouden.

 

De VZW Patrokring wordt geleid door een team van ongeveer tien bestuursleden. Ongeveer twee jaar geleden vond er een bestuurswissel plaats, vooral vanwege de hoge leeftijd van meerdere leden. De gebouwen van de Patrokring bestaan uit twee panden (nr. 24-26). Vanwege de ouderdom van deze panden zijn renovaties en aanpassingen dringend noodzakelijk.

De Patrokring fungeert als thuisbasis voor verschillende verenigingen, zoals Okra Bottelare, de harmonie van Bottelare, jeugdverenigingen, en meer. Als de Patrokring zou ophouden te bestaan, zie ik weinig overlevingskansen voor deze verenigingen.

Zo’n veertig jaar geleden werden de gebouwen gerenoveerd dankzij de bijdragen van privépersonen die de Patrokring een warm hart toedroegen. Vandaag de dag verloopt sponsoring echter anders. Daarom proberen we door middel van activiteiten, zoals eetfestijnen en een kaas- en wijnavond, geld in te zamelen. Het evenement van gisteren was daarbij een groot succes. Toch beseffen we dat dit soort acties niet genoeg zijn om het volledige benodigde budget bijeen te brengen.

Met 165 inschrijvingen voor ons feestmaal kunnen we spreken van een groot succes, zeker gezien de terugloop in ledenaantallen bij veel verenigingen na de coronaperiode.

Dit alles kon uiteraard alleen plaatsvinden dankzij de inzet van onze vrijwilligers. Het wordt steeds moeilijker om voldoende vrijwilligers te vinden, en degenen die gisteren geholpen hebben, moesten dubbel zo hard werken om alles in goede banen te leiden.