In ‘t Zaaltje in Gijzenzele hebben de broers Yannick en Robin De Pelsmacker
van de Gijzelse Microbrouwerij met veel trots hun nieuwe telg ‘Gijzelaarke
Dubbel’ voorgesteld. De ondernemende gebroeders blijven de lat hoog leggen.
De reacties waren unaniem lovend. Het nieuwe bruin bier valt fel in smaak.
Het nieuwe brouwsel is een traditionele dubbel met toetsen van kruidnagel en
zoethout. Het Gijzelaarke Dubbel heeft een alcoholpercentage van 7,5 %.
(Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
van de Gijzelse Microbrouwerij met veel trots hun nieuwe telg ‘Gijzelaarke
Dubbel’ voorgesteld. De ondernemende gebroeders blijven de lat hoog leggen.
De reacties waren unaniem lovend. Het nieuwe bruin bier valt fel in smaak.
Het nieuwe brouwsel is een traditionele dubbel met toetsen van kruidnagel en
zoethout. Het Gijzelaarke Dubbel heeft een alcoholpercentage van 7,5 %.
(Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle)
Na het Gijzelaarke Blond en Tripel werd hun derde bier ‘Gijzelaarke Dubbel’
boven de doopvont gehouden. In 2017 waagden Yannick en Robin zich aan een
gewaagde onderneming. Hun eersteling, Gijzelaarke Blond’, werd een mooi
succes. Een heel gedurfde zet waar men naar opkeek. De wereld behoort aan de
durvers. Door het onverhoopte succes volgde snel een zwaardere tripel. Een
echt feestbier, waar je de sterretjes gratis bij krijgt. ‘Maar waarom eens
geen winters biertje brouwen?’, dachten Yannick en Robin. Er was immers
vraag naar. En zie, het bleek op de degustatie in ‘t Zaaltje: ‘Gijzelaarke
Dubbel’ is met kennis en toewijding gebrouwen. Je kan de drie ‘Gijzelaarkes’
degusteren in caf é’s van Oosterzele en Wetteren. Je kan het ook aankopen in
de Microbrouwerij, Schoolstraat, 78, in Gijzenzele. De broers gaan hun
bieren ook gaan promoten op de Winterjaarmarkt in Sint — Lievens — Houtem
(november). De ‘pilsmarkt’ heeft het moeilijk, de consumenten verkiezen meer
en meer speciaal-bieren. Kwaliteitsbieren. De gebroeders De Pelsmacker zijn
de ‘bierwereld’ ingestapt met een open geest. Ze weten perfect wat lekkere
bieren moeten zijn. Authenticiteit is voor de brothers belangrijk. Hun droom
is om het ‘Gijzelaarke’ te laten groeien. Yannick en Robin hebben hun droom
kunnen waarmaken. Nuchter, helder, stevig met de voeten op de ‘Gijzel’
grond. Reporter 17
boven de doopvont gehouden. In 2017 waagden Yannick en Robin zich aan een
gewaagde onderneming. Hun eersteling, Gijzelaarke Blond’, werd een mooi
succes. Een heel gedurfde zet waar men naar opkeek. De wereld behoort aan de
durvers. Door het onverhoopte succes volgde snel een zwaardere tripel. Een
echt feestbier, waar je de sterretjes gratis bij krijgt. ‘Maar waarom eens
geen winters biertje brouwen?’, dachten Yannick en Robin. Er was immers
vraag naar. En zie, het bleek op de degustatie in ‘t Zaaltje: ‘Gijzelaarke
Dubbel’ is met kennis en toewijding gebrouwen. Je kan de drie ‘Gijzelaarkes’
degusteren in caf é’s van Oosterzele en Wetteren. Je kan het ook aankopen in
de Microbrouwerij, Schoolstraat, 78, in Gijzenzele. De broers gaan hun
bieren ook gaan promoten op de Winterjaarmarkt in Sint — Lievens — Houtem
(november). De ‘pilsmarkt’ heeft het moeilijk, de consumenten verkiezen meer
en meer speciaal-bieren. Kwaliteitsbieren. De gebroeders De Pelsmacker zijn
de ‘bierwereld’ ingestapt met een open geest. Ze weten perfect wat lekkere
bieren moeten zijn. Authenticiteit is voor de brothers belangrijk. Hun droom
is om het ‘Gijzelaarke’ te laten groeien. Yannick en Robin hebben hun droom
kunnen waarmaken. Nuchter, helder, stevig met de voeten op de ‘Gijzel’
grond. Reporter 17