Zottegem beloont inwoners met fleurige voortuin, gevel of balkon

Al voor de 29 ste keer op rij zet het stadsbestuur inwoners in de bloemetjes die het afgelopen jaar hun voortuin, gevel of balkon opfleurden.

Sinds de stad Zottegem in samenwerking met de middenstandsraad in 1991 het initiatief nam een bebloemingsactie te starten onder het motto ‘Zottegem Bloemenstad’ is deze actie nog altijd heel succesvol. Schepen van middenstand Evelien De Both (N-VA): “ Dit jaar waren er 76 inschrijvingen voor deze wedstrijd die in feite geen echte wedstrijd is: het is meer een appreciatie ten aanzien van alle deelnemers die de afgelopen maanden hun beste beentje hebben voorgezet om van Zottegem een echte bloemenstad te maken. Ik wil alle deelnemers dan ook van harte bedanken voor hun inzet”.

Een driekoppige deskundige jury beoordeelde de bebloeming van particuliere voortuinen en van gevels van handels-, appartements- en openbare gebouwen. Er werden 3 laureaten verkozen: Jan en Lutgart De Paepe-Deschaumes uit Grotenberge werden de toplaureaat van deze bebloemingsactie, Ivan Moreels uit Bevegem werd laureaat voor de meest bijvriendelijke tuin en de familie Schamp — Balcaen uit Leeuwergem werd laureaat voor perkplanten en gevels. Zij ontvingen net als de 73 andere genomineerden een waardebon om in te ruilen bij een Zottegemse florist.