Het Scheldeoffensief open het theaterseizoen in De Kluize met WARAMIS 2.0

Vader (Frank Dierens) en dochter (Julia Dierens) brengen een aangrijpende voorstelling

 

GC De Kluize ging vrijdag open voor publiek na de lockdown met de voorstelling van Het Scheldeoffensief ‘’ WARAMIS 2.0’’. In de nieuwste theaterproductie van Het Scheldeoffensief maakt artistiek bezieler en theatermaker Frank Dierens een plastische familievoorstelling (9+), op live muziek van Geoffrey Burton. De voorstelling voor zeven bijzondere spelers werd door de coronamaatregelen aangepast naar twee spelers.

Een troep zwervers trok ooit van plek naar plek. Pelgrims die hun eigenheid hadden meegebracht, kleurrijke kostuums droegen, hun maskers en lekkernijen namen ze destijds feestelijk mee naar de scène. De pluimen schoten langs alle kanten, zelfs door hun gat, hun lijf werd heeltegans bedekt met een schitterend verenpak. Tot plots alles stopte…
In een fantasierijke associatieve taal wil WaRaMis 2.0 het publiek confronteren met deze twee overgebleven stamleden, ontrukt van hun familie, hun troep. Ze zijn gedoemd om hun eigen nieuwe rode draad te trekken waar realiteit en fictie dwars door elkaar lopen en absurditeit en onwezenlijkheid de slappe koord is die ze moeten bewandelen.

“Waarheen we gaan is ons onbekend, we zijn als een stuk omgevallen boom waarvan we niet weten waar hij ooit stond, we hebben elk een stuk wortel in onze koffers zitten, samen met een zakje geboortegrond.” Je krijg een waanzinnige soundscape, een herkenbaar aantrekken en afstoten tussen vader en dochter, een zoeken naar verbondenheid op een afstandelijk plateau dat kraakt en jankt om terug op volle toeren te mogen draaien.

Spel (live): Julia Dierens, Frank Dierens
Concept en regie: Frank Dierens
Coaching: Mark Verstraete
Muziek: Geoffrey Burton
Lichtontwerp: Frederik Van Onsem
Vormgeving: Koen Schetske
Kostuum: Pauline Verminnen
Poppen: Marc Maillard
Illustraties: Kaatje Vermeire
Productie: An Van den Bergh

Het Scheldeoffensief
Het Scheldeoffensief wil goesting en talent voor theater bij mensen met een beperking opsporen, uitdagen en tonen aan een breed publiek. Naast een laagdrempelig en wekelijks theateratelier maken ze op regelmatige basis inclusieve theatervoorstellingen die een breed publiek aanspreken.