Vier Oudenaardse medailles op het Belgisch kampioenschap rope skipping

In Mariakerke werden dit weekend de Belgische titels in het individuele rope skipping verdeeld. De Oudenaardse Recrean Skippers zakten af met een delegatie, en met succes. Na afloop waren ze twee Belgische kampioenen rijker.

De 17-jarige Kobe Caryn zorgde voor de eerste Oudenaardse medaille. In de categorie 16 tot 18-jarigen allround wist hij te winnen en kroonde hij zich zo tot Belgisch kampioen, en met Jelle Desmet op de tweede plaats stonden er meteen twee Recrean Skippers op het podium. Met goud en zilver verzekerden de twee zich ook van een deelname aan het European Open Tournament volgende zomer.

Nog meer succes voor de Recrean Skippers bij de 19+ dames allround. Na een bijzonder spannende wedstrijd wonnen ze opnieuw goud én zilver. Laurena Van Leeuwen was de beste en volgde zichzelf zo op als Belgisch kampioene, Janne Dewaele vergezelde haar op het podium met een tweede plaats. Beiden konden ze zo ook een ticket bemachtigen voor het Europees kampioenschap van volgend jaar.

Het Belgisch kampioenschap was trouwens niet het enige waarin de Recrean Skippers onlangs uitblinkten. Vier van hen, Janne Dewaele, Laurena Van Leeuwen, Jens Ockerman en Matthias Hiele, waren de laatste weken ook op televisie te bewonderen door hun deelname aan Belgium’s Got Talent op VTM. Het viertal strandde daar in de halve finales.