Groen Zottegem wil veiligere schoolomgevingen en sensibilisering rond wildparkeren

Groen Zottegem wil dat het stadsbestuur meer actie onderneemt voor veiligere schoolomgevingen in Zottegem en voor sensibilisering rond wild en foutief parkeren.

“We zijn al jaren bekommerd om de verkeersveiligheid. Recent nog op de gemeenteraad van 24 januari polsten we naar de stand van zaken in verband met het weren van werfverkeer in het centrum op piekmomenten, het zogenaamde ‘werfcharter’”, zeggen Groen-voorzitter Peter Billiet en raadslid Heidi Schuddinck. “Al in 2019, maar ook in 2020 en 2021 polsten we naar de uitwerking hiervan, nadat alle partijen in 2019 rond de tafel het eens waren met de nood van de opmaak van zo’n werfcharter. Op de gemeenteraad van 24 januari vernamen we van de schepen dat het “té complex” is om zo’n werfcharter uit te werken. Spijtig dat ‘moeilijk’ blijkbaar niet gaat en reden is om het nog langer op de lange baan te schuiven.”

“Ook op de laatste gemeenteraad vroegen we om meer werk te maken van het sensibiliseren rond wild en foutief parkeren. Er wordt niet alleen fout geparkeerd op dinsdag als het markt is, echter ook op andere plaatsen in Zottegem, zoals op de Gentsesteenweg en rond de scholen. Ook daar ontstaan vaak onveilige situaties door foutparkeerders. De waarnemend burgemeester antwoordde dat elke zaterdag twee agenten worden ingeschakeld om foutparkeerders op te sporen. Echter denken we te mogen stellen dat onder andere onveilige situaties rond schoolomgevingen daar niet bij gebaat zijn. Groen Zottegem ziet na jaren bakkeleien over dit onderwerp nog geen echte vooruitgang rond de veiligheid van alle weggebruikers en vraagt ook op korte termijn meer initiatief en daadkracht. Zottegem en de Zottegemnaren verdienen een veilige en goede leefomgeving op mensen- en kindermaat.”