Officiële aftrap van de Zwalmgames Junior 2022!

 

Op 22 februari om 20.22 u. geeft de gemeente Zwalm de aftrap voor de Zwalmgames Junior 2022. Tijdens deze kick-off meeting in de Zwalmparel wordt het concept uit de doeken gedaan.

Dit jaar is het aan de 8 tot 14-jarigen om zich klaar te stomen en de degens te kruisen op zaterdag 17 september 2022.

Er wacht onze jongeren een onvergetelijke dag, met spectaculaire proeven en heel veel animatie.

Alle Zwalmenaren die mee hun schouders onder dit evenement willen zetten of die zich geroepen voelen om het team van hun dorp te begeleiden naar de roemrijke titel, zijn meer dan welkom om aan deze infoavond deel te nemen.

 

Deze Zwalmgames zorgen voor een ongekend gemeenschapsgevoel

Dit initiatief kan alleen maar slagen door de grote verbondenheid en de samenhorigheid die de Zwalmse dorpen met zich meedragen.

Door hetgeen we allen hebben meegemaakt de afgelopen 2 jaar is het belang van de solidariteit nog meer gebleken.  Dit evenement zorgt voor het unieke gemeenschapsgevoel en een ongeëvenaarde groepservaring die de Zwalmse jongeren en dorpsgenoten te lang hebben moeten missen.

Immers, velen herinneren zich nog de vrolijke en heroïsche strijd tussen de 12 dorpen van zowat een 10-tal jaren geleden.

De titel van ‘strafste’ deeldorp van Zwalm viel, zeer verdiend, Roborst te beurt. Vier jaar later was er een revanche waarbij Roborst zijn titel met verve verdedigde.

Inmiddels zijn we enkele jaren verder, in 2020 werden de Zwalmgames uitgesteld door de alom bekende redenen. Maar uitstel is geen afstel. De Zwalmgames Junior staan op de agenda!

 

Aftrap: 22/02/2022 – 20.22 u. – de Zwalmparel – Sportlaan 1 – 9630 Zwalm