Geen buurtfeest Windekekouter, triple editie in 2023

Veel bewoners keken er naar uit

Normaal eind deze maand, was het verzamelen geblazen voor de bewoners van de Windekekouter voor het buurtfeest ‘Win – t – Oost’ in het GC De Kluize in Scheldewindeke. Het ideale feest om je buren te treffen. Maar het vermaledijde coronavirus gooide roet in het eten. ‘We hadden in de voorbije maanden weinig of geen duidelijkheid hoe alles zou evalueren en wat de maatregelen zouden zijn op dit moment, we besloten dan ook om in december niet aan de voorbereidingen te beginnen van het Win – t – Oost-feest’, meldt Marijke Galle namens het buurtcomité van de Windekekouter. Pas op vrijdag 18 februari 2022 is de code oranje van de coronabarometer van kracht gegaan. ‘Maar geen treurnis, momenteel rijpen de ideeën en plannen om in de zomer iets te organiseren. Het zou deugd doen om mekaar nog eens terug te zien en te kunnen bijpraten’, vervolgt  Marijke Galle.
Het buurtcomité nam dus een wijze beslissing om het buurtfeest editie 2022 te cancelen. Er was inderdaad te weinig duidelijkheid, en men besloot het feest niet te laten doorgaan. Wat hebben wij dat vermaledijde coronavirus al vervloekt, maar het buurtcomité kennende, het krabbelt overeind. Het comité hoopt dat dit de laatste keer is dat het het buurtfeest moet afgelasten. Sneu, veel bewoners van de Windekekouter keken er naar uit. ‘Maar we maken er in 2023 een triple topeditie van’, klinkt het strijdvaardig hij het buurtcomité Windekekouter.
Meteen grandioos succes

Hoe het begon. In 2016 werd door Marijke Galle, Rebecca Gerard, Caroline Ongena en hun partners Hans De Neve, Peter Lievens en Wim Dujardin het idee gelanceerd om in Oosterzele een buurtfeest te organiseren voor de bewoners van de Windekekouter. De eerste editie werd een mooi succes. En zie, ook op de vijfde editie (dé houten verjaardag), om precies te zijn op zondag 23 februari 2020 tekenden veel bewoners van de Windekekouter present. En vanaf maart 2020  kwam corona. Geen buurtfeest in 2021 en in 2022. We hadden graag dit jaar het buurtfeest georganiseerd’, weten Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim, de bedenkers van het buurfeest. Op de vorige edities werden de bewoners telkens  extra in de watten gelegd met bubbels en een verzorgd eetfestijn. Dranken, feestelijke dessertjes zijn er elke keer tegen zeer democratische prijzen te verkrijgen. Voor een prikje als je het ons vraagt. Mooi toch, als één grote Windekekouter-familie samen te kunnen klinken, en zo met zijn allen aan de feesttafels zitten. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Gezellig aperitieven, een leuke babbel met je buren van de Windekekouter (velen leerden tijdens de voorbije edities mekaar beter kennen) én in een leuke sfeer tafelen. Ideaal om de banden in de Windekekouter te versterken, de solidariteit in de straat aan te zwengelen. De contacten stimuleren. Een lovenswaardig initiatief van  Marijke, Rebecca, Caroline, Hans, Peter en Wim. Het buurtfeest scoort hoog bij de bewoners van de Windekekouter die nu al uitkijken naar de zesde editie in 2023. (mvdv, foto’s ddl)