LDC De Bron breidt activiteitenaanbod verder uit

Samen met het nieuwe gebouwencomplex dat vzw De Bron realiseerde op de woonzorgcampus aan de Marie Popelinstraat (in de nieuwe wijk Lelie achter het AZ Sint-Elisabeth), gingen ook de deuren van het Lokaal Dienstencentrum De Bron dat er deel van uitmaakt, officieel reeds open op 21 juni van vorig jaar maar door de vierde en vijfde coronagolf werd de werking van dit LDC tweemaal voor een langere periode onderbroken. Enkel de brasserie kon, in de mate dat de geldende horecamaatregelen dit toelieten, tijdelijk nog open blijven.

Nu de maatregelen versoepeld zijn, kijkt vzw De Bron de toekomstige werking van het LDC opnieuw positief tegemoet. Van maandag tot en met vrijdag zijn Zottegemnaren er welkom met vragen rond zorg- of dienstverlening binnen de regio. Coördinator Melissa Liedts helpt hen bij de opstart van hun persoonlijk traject en kan hen dan doorverwijzen naar alle zorg- en dienstverleners in de regio. Ook Zottegemse verenigingen die op zoek zijn naar een geschikte locatie voor een vergadering of evenement, kunnen terecht in het LDC waar verschillende afzonderlijke ruimtes (met beeldscherm en geluidsinstallatie) beschikbaar zijn voor groepen van 6 tot 120 personen.

Wat het activiteitenaanbod van LDC De Bron betreft, is er een vaste kalender met terugkerende activiteiten zoals een kaartnamiddag, Digipunt, bewegen op verwijzing, een bingonamiddag, misviering, een crea-knutselnamiddag, de huisbibliotheek met grootletterboeken, de mobiele winkel-aan-huis enz. Daarnaast is er ook een activiteitenkalender met een variabel aanbod, met in de komende weken op het programma o.a. op 29 maart om 14u30 optreden van het trio De Meezingers (accordeon + zang), op 4 april dansnamiddag met dj G(oldie), op 20 april om 14u30 optreden van Eddy Mars (meezingers en ambiancemuziek), op 26 april om 14u30 infosessie over valpreventie, op 29 april om 15 uur toneelvoorstelling ‘Trap niet in de val’ en op 18 mei om 14u30 voordracht over gezonde voeding. Verder start er ook nog op 4 mei een 10-lessenreeks ‘Bootcamp’ (telkens op woensdagavond).

Naast informatie en activiteiten biedt het LDC De Bron ook enkele diensten in eigen beheer aan. Zo is er de brasserie die dagelijks van 8 tot 18 uur open is. Iedereen kan er zonder afspraak langskomen en ’s middags genieten van een heerlijke lunch of in de namiddag van een frisse pint of ander drankje, een ijsje of wafel (tijdens weekends) enz . De brasserie wil in de eerste plaats een laagdrempelige ontmoetingsplaats zijn. Voor mensen uit de buurt die minder mobiel zijn, is het mogelijk gebruik te maken van aangepast vervoer daarheen. Verder is er een kapsalon aanwezig waar ook een schoonheidsspecialiste haar werkplaats heeft. Voor bezoekers die dit wensen, is er een aangepaste badkamer beschikbaar (eventueel met hun eigen thuisverpleging).Wie meer info wenst over de werking van het LDC, kan een gratis papieren brochure verkrijgen of kan terecht op de facebookpagina van vzw De Bron. LDC-coördinator Melissa Liedts is bereikbaar via ldc.debron@sezz.be of 09/432.10.79.