Lenteschoonmaak in Zwalm

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de gemeente Zwalm, samen met de Milieuraad, haar grote lenteschoonmaak. Deze gaat door op zaterdag 26 maart tussen 14 u en 17 uur. Iedereen is van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken en mee te helpen om Zwalm een stukje properder te maken.

 

De opkuisactie krijgt dit voorjaar een thema uit het Riviercontract mee, namelijk de beken en hun oevers. De gemeente nodigt iedereen, de vrijwilligers, de Mooimakers, scholen en organisaties daarom niet enkel uit om die dag de straten en de bermen op te ruimen, maar ook de oevers niet te vergeten.

 

“Vorig jaar noteerden we maar liefst 500 deelnemers aan onze opkuisacties, een record! We hopen dit aantal minstens te evenaren en hopelijk zelfs te overstijgen. Het belang van schone waterlopen, bermen en oevers verdient onze bijzondere en blijvende aandacht en in de komende jaren willen we hierop sterk inzetten. Op de opkuisactie van de 26e geven we hiervoor alvast  het startschot” zegt voorZwalm/Groenschepen Francia Neirinck, verantwoordelijk voor o.m. milieu en afvalbeleid in Zwalm.

 

Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan de zwerfvuilactie? Bevestig dan je deelname voor 21 maart 2022 via www.zwalm.be/zwerfvuilactie of bij de milieudienst op het nummer 055 49 91 91. Laat zeker weten met hoeveel personen je wil deelnemen en eventueel welk traject je wil opruimen. De precieze details volgen na ontvangst van jouw inschrijving.