vlnr. Milan Hebbelinck, Yelysey, Georgiy en Mylana Shvedov, Vanessa Veldeman en directeur Daphné Roman

Milan van SBS Zottegem zet hulpactie op het getouw om klasgenoot Georgiy uit Oekraïne te steunen

Milan Hebbelinck, leerling uit het zesde leerjaar van De Smidse in Erwetegem, startte samen met zijn mama Vanessa Veldeman een hulpactie ter ondersteuning van zijn klasgenoot Georgiy uit Oekraïne die dit jaar startte op de school, samen met Yelysey en Milana. Zijn initiatief mondde uit in een grootschaligere actie die wordt gesteun door SBS Zottegem waar SBS De Smidse net zoals De Kleine Planeet deel van uitmaakt.

“Milan wilde een betekenisvolle actie ondernemen om zijn klasgenoot Georgiy een hart onder de riem te steken”, klinkt het vanuit SBS De Smidse. “De oorlog raakt Georgiy, Yelysey en Milana en dat is Milan niet ontgaan. Vanuit zijn betrokkenheid en engagement wilde hij iets ondernemen. Mama Vanessa Veldeman sprong meteen op de kar en ging samen met het Oekraïens gezin aan de slag. Ook als school willen wij deze actie ondersteunen. SBS De Kleine Planeet en SBS De Smidse slaan daarom de handen in elkaar om een groot draagvlak te creëren. Als directieteam willen we de integratie van gevluchte kinderen maximaal faciliteren. Kinderen opnemen in de Zottegemse scholen is daarom bijzonder belangrijk en dus willen we benodigdheden verzamelen die dit mogelijk maken.”

“Schoolbenodigdheden kunnen vanaf maandag binnen gebracht worden op beide scholen. We denken aan boekentassen, pennenzakken, schrijfgerief, mappen, brooddozen, drinkflessen, turnpantoffels, sportkleren, zwemgerief, turnzakken,… Maar ook prentenboeken, brikjes fruitsap, chocomelk, koeken of andere voedingsmiddelen met lange houdbaarheidsdatum. In samenwerking met Huis van het Kind zullen de goederen verdeeld worden. We zijn alvast ontzettend trots dat onze leerlingen dergelijke initiatieven ondersteunen. Dat betekent dat we er alvast in slagen om de fundamenten van ons pedagogisch project waar te maken, besluiten Sofie en Daphné, directies van de Stedelijke Basisscholen in Zottegem.”

Meer info via de Facebookpagina’s van beide scholen

SBS De Kleine Planeet

SBS De Smidse