Vernieuwing fietspaden Aalstsesteenweg en Edingseweg


Beeld: Google Earth


Geraardsbergen. Op 28 maart start het Agentschap Wegen en Verkeer met het vernieuwen van de fietspaden langs de Aalstsesteenweg (N460) in Geraardsbergen. Voor een beter wegcomfort worden de fietspaden vernieuwd in asfalt. In april zal de aannemer ook de fietspaden langs de Edingseweg (N495) in Geraardsbergen vernieuwen. ‘Met dergelijke beperkte maar snel uit te voeren ingrepen zorgen we voor een directe en voelbare verbetering van het comfort op onze fietspaden en willen we het fietsgebruik in Vlaanderen stimuleren’, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters.

Nieuwe verhoogde fietspaden langs de Aalstesteenweg (N460)
De aannemer start op 28 maart op de Aalstesteenweg (N460) tussen het kruispunt Turkeveld tot aan het kruispunt met de Tabakslaan (N45) in Geraardsbergen. ‘We vervangen het betonnen dubbelrichtingfietspad langs de gewestweg (N460) door een nieuw, verhoogd en breder fietspad in asfalt over een afstand ruim 1 km. De vernieuwing van de fietsinfrastructuur in deze zone zal het comfort en de verkeersveiligheid voor fietsers op de steenweg verbeteren’, aldus minister Peeters. De werken starten op 28 maart en zijn klaar na de paasvakantie.

Hoe rijdt het verkeer?
Fietsers rijden om in beide richtingen via de Tabakslaan (N45), Zevenhoek, Camberg en de Lepelstraat. Tijdens de volledige duur van de werken kan het autoverkeer richting Geraardsbergen langs de werfzone passeren. Het verkeer richting Aalst rijdt om via de Tabakslaan (N45) en de Brakelsesteenweg (N8). Er wordt ook een tonnagebeperking opgelegd voor zwaar vervoer in de Lepelstraat, Camberg en Zevenhoek.

Nieuwe fietspaden langs de Edingseweg (N495)Ook op de Edingseweg (N495) in Geraardsbergen zal de aannemer het fietspad in klinkers vervangen door een nieuw fietspad in asfalt. De werfzone loopt tussen het kruispunt met de Guilleminlaan (N496) tot voorbij het kruispunt met Brandveld. De werken starten in de loop van april en duren een week. Het auto- en fietsverkeer op de Edingseweg wordt beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Voor meer info: http://wegenenverkeer.be/Geraardsbergen