Foto archief sept. 2021

Uitgesteld carnaval heeft nu op zaterdag 26 maart plaats in Brakel

Brakel gaat uit de bol nu zaterdag

Door Covid werd tot tweemaal toe van datum veranderd maar uiteindelijk gaat de 8ste carnavalstoet  door in Brakel (Nederbrakel) op zaterdag 26 maart.

Organisator Bartel Seghers: “Het is het negende jaar dat we organiseren maar het is zaterdag de achtste stoet die doorgaat. Vorig jaar kon er alleen een wandeling worden georganiseerd. Vrijdagavond ( morgen ) is er de sleuteloverhandiging om 18.30u in de sporthal. Burgemeester Stefaan Devleeschouwer zal er de sleutel overhandigen aan het prinsenpaar zijnde prins Bossie en prinses Leentje.”

Carnavalstoet

Bartel Seghers: “ Op Zaterdag 26 maart gaat om 18u de reclamestoet van start  met aansluitend de carnavalstoet. Er zal net zoals de voorbij  jaren heel wat te zien zijn met talrijke praalwagens. Natuurlijk zullen de groepen niet allemaal een grote praalwagen meehebben aangezien niet iedereen heeft kunnen bouwen aan de wagens door COVID. Maar dit zal zeker niks wegnemen van de sfeer en het plezier. Na de stoet is er op het Marktplein opnieuw een grote carnavalsfuif met om 24u de prijsuitreiking voor de deelnemers aan de carnavalsstoet. Simultaan met de fuif wordt een actie gedaan voor de mensen van Oekraïne. Wie naar huis gaat kan ervoor kiezen zijn waarborg van zijn drinkbeker niet terug te vragen maar te doneren aan de mensen van Oekraïne. Het comité zal dat geld dan overdragen aan consortium 12-12.”

De prins- en prinsescarnaval 2022

Vorig jaar in september  werd Van Den Bossche Jurgen, beter gekend bij vrienden als Bossie, voorgedragen voor de titel van Prins Carnaval in Brakel.
Zeven jaar geleden werd deze Michelbekenaar al voor de eerste maal prins en hij is bekend in het comité als één van de sympathiekste prinsen.  Samen met de steun van onder andere CV de Troela’s, waar Bossie lid van is gaf hij het beste van zichzelf tijdens de voorstellingshow. Als prinses viel de keuze al gauw op Merchiers Leen. Deze Opbrakelse werd gesteund door haar groep de D ’jokers.

 

Parcours op zaterdag

Het parcours van de stoet gaat langs de Serpentestraat, Markt, Hoogstraat, Neerstraat, Watermolenstraat en Driehoekstraat. De verzameling van de wagens heeft plaats op de Tirseparking.