Zottegem: 7 parkeerautomaten op een andere plaats

In een eerder NUUS-bericht (zie via deze link) kon/kan u uitgebreider lezen dat, in het kader van het nieuwe parkeerplan dat het Zottegemse stadsbestuur wil doorvoeren, nu de derde en vierde fase gaan uitgerold worden. Concreet komt het er op neer dat vanaf maandag 5 september de betalende parkeerzone in de binnenstad uitgebreid wordt met een tiental straten (gelegen tussen de Heldenlaan en de spoorwegberm) waar aan de blauwe zone-regeling een einde komt en parkeren dus ook betalend wordt. Het gaat om de L. De Metsstraat, Vestenstraat, Grensstraat, Noordstraat, Dolage, Kapellestraat, Hospitaalstraat, De Pauwstraat, Nijverheidsstraat en Musselystraat. Bedoeling van deze wijziging is het zoekverkeer naar een gratis parkeerplaats in deze straten een halt toe te roepen. De bewoners van deze straten kunnen er met hun bewonerskaart wel nog parkeren. Verder blijft de parking in de Nijverheidsstraat betalend maar wordt deze voortaan ook toegankelijk voor directe bewoners die in het bezit zijn van een bewonerskaart.

In het persbericht dat het stadsbestuur liet verspreiden omtrent deze uitbreiding van de betalende parkeerzone in het stadscentrum, staat nog te lezen dat met deze gewijzigde parkeerregeling ook infrastructurele aanpassingen gepaard gaan. Meer concrete informatie hierover wordt echter niet meegedeeld. NUUS deed de moeite om re achterhalen over welke aanpassingen het gaat. Een overzicht:

  • In tegenstelling tot vroeger staat op de volgende zeven plaatsen geen parkeerautomaat meer: in de Nieuwstraat (tegenover het O.-L.-Vrouwcollege/campus centrum), L. De Metsstraat (halfweg tussen Heldenlaan en Vestenstraat), Hospitaalstraat (ter hoogte van CC Zoetegem), Vestenstraat (t.h.v. garage Citroën), Vestenstraat (t.h.v. Kringwinkel), Trapstraat (t.h.v. huisnummer 23) en Kazernstraat (t.h.v. zaal Helios).
  • De verwijderde parkeerautomaten hebben een nieuwe plaats gekregen aan de hoek De Pauwstraat / Kapellestraat, hoek Kapellestraat / L. De Metsstraat, kruispunt Nijverheidsstraat / L. De Metsstraat / Grensstraat, hoek Hospitaalstraat / Musselystraat, halfweg Musselystraat en hoek Vestenstraat / Noordstraat.
  • In totaal elf infobordjes (zie foto) zijn voorzien op zes van de zeven voornoemde plaatsen waar de parkeerautomaat verdween (niet in het onderste gedeelte van de Trapstraat omdat daar niet meer mag geparkeerd worden) alsook op de hoek Nijverheidsstraat / De Pauwstraat, hoek Grensstraat / Noordstraat, hoek Noordstraat / Dolage, in de De Pauwstraat en Kapellestraat. Deze infobordjes raden aan om te parkeren en betalen via sms/app en/of verwijzen naar de dichtstbijzijnde betaalautomaat (weliswaar zonder vermelding waar of in welke richting deze zich bevindt).

Ondanks de uitbreiding van de betalende parkeerzone heeft het college van burgemeester en schepenen dus niet geopteerd voor het aankopen van extra betaalautomaten maar voor het verplaatsen van toestellen die nu geen nut meer hebben (zoals in de Trapstraat) of met weinig opbrengsten op hun vroegere plaats. Voor het verplaatsen van de zeven parkeerautomaten en de aankoop van de elf infobordjes zijn de kosten geraamd op 7.000 euro. De vijfde en laatste fase van het nieuwe parkeerplan die later nog in voege moet gebracht worden, betreft de invoering van een blauwe zone (met bewonerskaarten) in heel Bevegem. Dit zal echter pas gebeuren wanneer de parking aan de achterkant van het station door de NMBS betalend gemaakt wordt.

(N.v.d.r.: Zoals ook opnieuw het geval is met meerdere artikels in het jongste nummer van Infokrant Egmont, is het mogelijk dat u deze informatie ook te lezen krijgt in een volgend nummer van dat magazinetje waarvan de uitgever dus geregeld NUUS-berichten plagieert.)