Daniël (76) werd brutaal omvergereden en raakte ernstig gewond. Van de dader geen spoor.

Geraardsbergen. Vrijdag werd Daniel Vandroogenbroek (76) tijdens zijn dagelijkse wandeling in De Gavers brutaal aangereden door een man met een elektrische fiets of een bromfiets en liep daarbij een gecompliceerde breuk aan de bovenarm op. De Geraardsbergenaar verloor het bewustzijn. Na veel moeite bereikte hij de uitgang. Uiteindelijk werd Daniël geholpen door een vriendelijke man.

Daniël Vandroogenbroek (76) werd tijdens zijn dagelijkse wandeling in De Gavers op vrijdag 9 september tussen 17.00 en 18.00 uur brutaal aangereden door een man met een elektrische fiets of een bromfiets. Daniël belandde tegen de grond, maar zag nog hoe de man verder reed en zijn middelvinger opstak. Door de heftige aanrijding maakte Daniël een lelijke val en brak daarbij zijn linker bovenarm. Hij liep een gecompliceerde breuk op en raakte bovendien aan zijn linker wenkbrauw en zijn kin gewond. Door de hevige klap en de pijn verloor hij zijn bewustzijn.

Na enige tijd kon Daniël recht krabbelen en bereikte met heel veel moeite de uitgang van De Gavers. ‘Onderweg verloor hij nog een aantal keren het bewustzijn, maar verschillende voorbijgangers boden geen hulp. Pas toen hij met heel veel moeite de uitgang bereikte, stopte een vriendelijke man om hup te bieden. De man heeft Daniël naar huis gebracht’, laat Conny Vander Putten, de vrouw van Daniël, weten.

Conny is zorgkundige en wist hoe ze met haar gewonde echtgenoot moest omgaan. Ze bracht hem naar het AZ Sint-Elisabeth te Zottegem, waar hij vandaag aan zijn bovenarm wordt geopereerd. Daniël en Conny moeten nog bekomen van het voorval en de emoties, maar zijn vast van plan om eerstdaags een klacht bij de politie neer te leggen. Volgens Daniël droeg de agressor op het moment van de feiten een gele regenbestendige vest. Daniël en Conny zullen ook nagaan of er camera’s in De Gavers zijn die het voorval hebben geregistreerd. Wie meer informatie over de dader of het voorval kan verstrekken, kan contact met de politie van Geraardsbergen/Lierde opnemen. (https://www.politie.be/5428/ )

Conny en Daniël willen langs deze weg de vriendelijke, behulpzame man bedanken.

Julien Borremans