23ste Kasseifeesten in Brakel-Zegelsem op zondag 18 september 2022

 

Op zondag 18 september heeft de 23 ste editie plaats van de Kasseifeesten in het kasseidorp Zegelsem. Het  hoofditem blijft uiteraard de grote rommelmarkt  tussen 9u en 18u in het centrum. (inschrijven voor 14 september) Het blijft volgens de organisatoren de bedoeling  een gezellige en aangename rommelmarkt samen te stellen met standjes in de Teirlinckstraat, Ursmarusstraat tot op de legendarische Haaghoek gekend door ieder wielerliefhebber.  Hoofdorganisator is Gezinsbond In de Rand (Elst-Michelbeke-Zegelsem) die een beroep kan doen op heel wat vrijwilligers om weer een succes te maken van dit gebeuren.

Verder is er de 20ste Kasseidorptocht in  een organisatie van de Randstappers. De verschillende wandelafstanden zijn : 6-12-18 en 24km. Deze tochten doen de mooiste plaatsjes van Brakel aan. Men kan de verschillende afstanden combineren en zo ruim 24km wandelplezier beleven.  Wandelen kan tussen 8u en 15u. De start is voorzien in de school.

De expo in de kerk  ( toegankelijk van 9u tot 18u) heeft heel wat in petto dit jaar. Kunstenaars dit jaar zijn:  Antoinette Detant, Martine Caudron en Nancy De Vos.

Een speciale act tijdens de tentoonstelling is de retrospectieve Paul Delvaux die 125 jaar geleden geboren werd en waar heel wat replica’s  zullen van worden tentoongesteld.

Muzikale animatie ontbreekt evenmin want er zijn optredens voorzien van De Koninklijke Harmonie De Eendracht uit Mater,  De Brakelse reuzen en de reuzen van Elst, Helmut keyboardshow,  Elvis, Geert Bosch, dansgroep Showspot  en The Kwaremont Brodders.   Verder voorziet men kinderanimatie. Er is het kampioenschap kasseiwerpen.

Als apotheose is er de Gouden Kasseiworp met als eerste prijs 125 euro cash en tal van andere prijzen.  Er worden dan speciale gasten uitgenodigd.

Fietsenstalling

Mensen die naar de Kasseifeesten komen per fiets kunnen die achterlaten in een bewaakte fietsenstalling langs de Holle Weg ( zijstraat Teirlinckstraat even voorbij Hong Jing Wok)

Record aantal meters

Het ziet er terug naar uit dat het record in lengte van de markt weer gaat overschreden worden een stuk boven de 2 km.  Allen daarheen!

Vooropening expo

Vrijdag ll. had de vooropening plaats in de kerk van Zegelsem.  Sprekers waren Bert Broos, Paul Van Ceunebroeck -Omer Wattez Kasseiwegen als streekerfgoed – NUUS ,  Ingrid Tahon – manager van het Paul Delvauw museum in Koksijde St.-Idesbald, Ludwig De Temmerman – voorzitter van de culturele raad. Vervolgens werden er nog medailles uitgereikt aan personen voor hun verdienste  voor Zegelsem  . Les Amis de Paris -Roubaix waarmee eerder in Roubaix een vriendschapscharter werd ondertekend stuurde een afvaardiging  met de president  François Doucier en vice-president  Jean-Guy Sapin. Antoine en Leen zorgde voor aangepaste klassieke muziek en het glas kon geheven worden op de 23ste Kasseifeesten die plaats vinden op zondag 18 september 2022.

Onze kernmedewerker Rodjer Serlet werd vrijdag opgenomen in het ziekenhuis waardoor hij voor het eerst deze feestelijke opening niet kon bijwonen. Wij misten hem enorm. We hopen dat we hem snel weer in ons midden mogen hebben.  Rodjer -hou je taai!

Lees ook

Kasseiwegen als streekerfgoed

 

Foto’s gastfotografen : Myriam Van Der Linden en Carine Gilles