© Landelijke Gilde Godveerdegem

Landelijke Gilde Godveerdegem met 3e Streekproductenmarkt

Komende zondag 18 september, Dag van de Landbouw, geeft de Landelijke Gilde Godveerdegem rendez-vous voor haar derde Streekproductenmarkt.

Eigenlijk had dit al de vijfde editie van deze activiteit moeten zijn want het is inmiddels al vijf jaar geleden dat het gildebestuur in 2018 dit nieuwe initiatief voor het eerst aankondigde. Het stormweer dat boven Zottegem woedde, maakte echter toen (op 23 september 2018) het inrichten van de markt onmogelijk. Twee jaar geleden was er dan de coronapandemie die nogmaals tot afgelasting verplichtte en zodoende is deze ‘boerenmarkt’ nu nog maar aan zijn derde organisatie toe. Hiervoor wordt afspraak gemaakt op het terrein naast huisnummer 160 in de Tweekerkenstraat (tussen het kruispunt met de Jasmijnstraat en het kruispunt met de Langestraat). Zowel plaatselijke land- en tuinbouwers als andere producenten van streekproducten en ambachtelijke producenten zullen op dit marktgebeuren hun (koop)waren aan het grote publiek aanbieden. Hiermee wil de Landelijke Gilde Godveerdegem meewerken aan het promoten van landbouwproducten via de korte keten.

Na de opbouw van de markt tussen 6 en 9 uur ’s morgens zal de markt van 9 tot 14 uur gratis toegankelijk zijn voor het publiek. Deelname en standplaatsen zijn gratis maar het is wel nodig op voorhand in te schrijven om een standplaats te reserveren. Dit kan nog door middel van een e-mail naar landelijkegilde.godveerdegem@gmail.com; de laatste inschrijvingen zullen aanvaard worden onder voorbehoud. De muziekmaatschappij Sint-Cecilia uit Sint-Maria-Oudenhove zal met een aperitiefconcert voor de muzikale omlijsting zorgen, terwijl er ook gelegenheid zal zijn voor een drankje en een hapje. De kinderen zullen hun hartje kunnen ophalen op een springkasteel en ook is er een zonnebloemwedstrijd waaraan (klein)kinderen zowel van leden van de Landelijke Gilde Godveerdegem als van niet-leden die in Godveerdegem wonen, kunnen deelnemen en mooie prijzen winnen (verschillende categorieën: mooiste bloem, langste stengel enz.). Inschrijven voor deelname kan via hetzelfde eerder vermelde e-mailadres. Met het oog op deze wedstrijd werd vroeger al een bedeling van zonnebloemzaadjes gehouden. De beoordeling van de resultaten gebeurt tijdens de Streekproductenmarkt.

Voor meer inlichtingen kan men zich wenden tot de volgende bestuursleden via bijvermelde contactgegevens: Jan Cosijn, tel. 0498 03 43 52, jan.cosijn@telenet.be; Jozef Vandevelde, tel. 0473 99 29 11, jefvandevelde@telenet.be; Davy Persoons, 0476 71 21 15, davy.persoons@telenet.be.