Ankerkerk omgetoverd tot feeëriek kerstdorpje

Kerstsfeer ten top

Wie op zaterdag 10 en zondag 11 december de kerstmarkt in de Ankerkerk inwandelde, kwam terecht in een gezellige kerstsfeer. Goed voor veel kraampjes, lekker eten en drinken, kerstsfeer en veel kerstmarktfanaten. De Ankerkerk in Oosterzele werd het decor voor een tweedaagse kerstmarkt. Wie van de magische kerstsfeer houdt was in de Ankerkerk op de juiste plek. Het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’ en de standhouders hebben zich afgesloofd om van de editie 2022 iets heel bijzonders te maken.
 
Een paar decennia geleden moesten de liefhebbers van kerstmarkten nog naar grote steden of naar Aken, Keulen,…Maar waarom naar de steden of naar het buitenland trekken, als je het in eigen Oosterzele kunt vinden. Velen vroegen het zich ook af en trokken goedgemutst naar Ankerkerk Oosterzele. Er waren veel vaardige handen nodig om de organisatie stevig op poten te krijgen. Gerda De Cock: ‘Het comité ‘Kerstvrienden Oosterzele’ blikt heel tevreden terug. Heel gezellig en sfeervol, de zondag werd de topdag met echt veel bezoekers. We kregen lof voor de organisatie, de lovende reacties zijn een stimulans om de kerstmarkt verder te zetten’.
Het werd heerlijk snuisteren op de kerstmarkt, waar je volop kon genieten van de kerstballenworp, veel kerstsfeer, heerlijke muziek van deejay Jean – Pierre Ambrosius (een klassenbak), en ‘t Kliekske. Ze slaagden erin de bezoekers in de kerstsfeer te brengen. En ook de innerlijke mens kwam ruimschoots aan zijn trekken met de eet- en drankstanden. En of de kinderen zich amuseerden, ze genoten van de gratis goochel-act en de gratis carrouselritjes vonden ze ‘wree’ wijs. En uiteraard tekende ook de Kerstman present. Kleurrijke standen, kerstversieringen, kerstbomen, kerstlampjes,…al dat moois maakte van de Ankerkerk een sfeervolle plek. De tweedaagse kerstmarkt werd iets heel aparts. De kerstmarkt, de ideale plek om allerlei geschenkideetjes te vinden.
De innerlijke mens kwam ruimschoots aan zijn trekken met La Chouffe bieren, Hasselts koffie, Chouffe coffee, chocolade, pralines, koekjes, cappuccino, moka, chocomelk, ‘tGijzelaarke (we mogen fier zijn op ons streekbier van de Gijzelse microbrouwerij), jenever, amaretto, Jagermeister, (Italian)koffie, fricadonbroodjes, duvel, karmeliet, martini, cremant, bitterballen, croque monsieur, ciabattabroodjes, mattentaarten, frangipane, appelcake, pitabroodjes, hoevehamburgers, fruitsap, wijnen, hotdog, braadworst, gluhwein, aperitief, snoep, thee, picon vin blanc, soep, koeken, tartiflette, lollywafels, poffertjes, popcorn, snacks,…wat een Bourgondiërs zijn we toch.
En verder ook nog: beelden, kerstdeco, parfums Marcus Spurway, kerstkaarten, ‘patattenschellers’ uit recupmaterialen, gezelschapsspelen, deco, hulstplantjes voor goed doel, gehaakte items, speenkoorden, punniknamen, keramiek, tentoonstelling zelfgemaakte modelbouwartikelen, kerststallen, miniaturen in hout, handgedraaide houten voorwerpen, handgemaakte juwelen en ornamenten, verzorgingsproducten honden, kussens, speelgoed handgemaakte houten ornamenten, promo upperathomeparties, geschenkmanden, thermomix, Kobold, winterlandschap met trein, cosmetica, juwelen, onderhoud textiel, Tupperware, minirad, bloemen, deco, zelfgemaakte soyakaarsen, kerstkransen, kerstboompjes, zilver – en glasjuwelen, kerststukjes, aromatherapie, luchtverfrissers, pyrographie, gravures op glas, leisteen, muur- en raamschilderingen, pampertaarten, bloemen (goed doel), houtdeco (t.v.v. Boven de Wolken), figuratieve keramiek, geschenkpakken, verzorgingsproducten,…Bewondering voor de kantklossers. De kids hebben zich uitgeleefd in het visspel, springkasteel, kindermolen, berenbasketspel.
Op de GRATIS kerstballenworp op zaterdag en zondag waren talrijke prijzen te winnen geschonken door lokale handelaars. Waarvoor veel dank. Mooie taferelen, het grabbelen naar de prijzen. De editie 2022 van de tweedaagse kerstmarkt werd een betoverende sfeervolle kerstmarkt waar je kon vertoeven met de hele familie, kennissen, vriendenkring,…Wat wil een mens nog meer? Dicht bij huis proeven van de kerstmarktsfeer. Er waren genoeg redenen om eens langs te komen. Een echte belevenis. Een heel geslaagde editie. Een pluim voor de organisatoren. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).