Brakelaar Stefaan Desmet schreef kortverhaal voor kerstbundel voor het goede doel

Brakelaar Stefaan Desmet werkte mee aan ‘Een bloederige kerst’, een bundel spannende kortverhalen ten voordele van Pelicano vzw. Deze vzw zet zich in voor de ondersteuning van kansarme kinderen.

Stefaan Desmet: ‘De uitdaging was om een spannend kortverhaal te schrijven, dat zich afspeelde in de periode van Kerstmis. Het mocht hooguit 2.000 woorden beslaan.

Ik schreef het kortverhaal ‘Kerstgeschenk’. Het is een verhaal met een verrassend plot. Hoofdfiguur is Stella, een merkwaardige vrouw, die op kerstavond haar vriend Simon mist.

De bundel met zestien kerstverhalen is ook beschikbaar in de bibliotheek van Brakel.’

‘Een bloederige kerst’ was kortstondig te koop bij uitgeverij Hamley Books. Iedereen participeerde gratis aan dit warme initiatief. De opbrengst van de verhalenbundel gaat dus integraal naar Pelicano vzw.

Van Stefaan Desmet kwam recent de roman ‘Wit verdriet, zwart verdriet’ op de markt. Dit boek verhaalt over de kleine oorlog van Marie Demets. Zij leefde en werkte net als Leo Vindevogel, de oorlogsburgemeester van de stad Ronse, in de streek.

‘Wit verdriet, zwart verdriet’ kan men aankopen in de fysieke en online boekhandel en is onder meer op voorraad beschikbaar in boekhandel Braeckman in Brakel en in boekhandel Beatrijs in Oudenaarde.