Zottegem: open of dicht rond Nieuwjaar?

  • Naar aanleiding van het eindejaar en de feestdag van Nieuwjaar zal de stadsbibliotheek aan de Buke ook op zaterdag 31 december en maandag 2 januari niet toegankelijk zijn.
  • Zoals al sinds begin december het geval is nadat beslist werd om de opening van de dienst burgerzaken op zaterdagvoormiddag af te schaffen, zal het Administratief Centrum Sanitary op zaterdag 31 december sowieso dicht blijven. Op maandag 2 januari is het AC Sanitary open op basis van een aangepaste boekingsregeling voor afspraken.
  • Dit laatste geldt op maandag 2 januari ook voor het Sociaal Huis en de verschillende OCMW-diensten. Het Lokaal Dienstencentrum Egmont op de OCMW-site is daags na Nieuwjaar gesloten.
  • De deuren van het zwembad Bevegemse Vijvers zijn – ook voor het jaarlijkse onderhoud van de technische installaties – al dicht sinds 24 december en dit blijft nog het geval tot en met maandag 2 januari.
  • In het postkantoor aan de Hoogstraat kan men op 31 december terecht zoals normaal op zaterdag, van 9 tot 12u30 dus. Op maandag 2 januari echter zullen de loketten de hele dag gesloten zijn.
  • Het hek van het recyclagepark aan de Ballingsweg in Grotenberge zal ook daags vóór en daags na Nieuwjaar dicht blijven (deze uitzonderlijke sluitingen op zaterdag 31 december en maandag 2 januari gelden ook voor alle andere Ilva-recyclageparken).
  • Op het marktplein in het stadscentrum gaat op vrijdag 30 december om 16 uur de tent open voor de slotavond van de kerstmarkt, met als passend thema ‘De Lesten Tap’ (tot 01u30). Daarna blijft de tent dicht tot zaterdagavond 7 januari voor de carnavalsfuif en op maandag 9 januari wordt ze dan afgebroken (in tegenstelling met bepaalde geruchten gaat de stedelijke nieuwjaarsdrink op zondag 15 januari dus niet door in de tent maar in de openlucht).