Zottegems zwembad heropent met speciale vakantieregeling en hogere tarieven

Na ruim een week sluiting (sinds zaterdag 24 december) ter gelegenheid van de feestdagen van Kerstmis en Nieuwjaar alsook omwille van het jaarlijkse onderhoud van de technische installaties, is het zwembad Bevegemse Vijvers vanaf dinsdag 3 januari opnieuw toegankelijk. Zoals gewoonlijk tijdens de schoolvakanties gebeurt dit niet volgens de standaardopeningsuren maar gelden er naar aanleiding van de (tweede week van de) kerstvakantie uitgebreider openingsuren voor het publiekszwemmen. Deze speciale vakantieregeling ziet er als volgt uit: op dinsdag 3 en donderdag 5 januari van 7u30 tot 12 uur en van 13 tot 21u30, op woensdag 4 en vrijdag 6 januari van 7u30 tot 8u45 en van 13 tot 17 uur + op vrijdag een avondopening van 19 tot 21u30. Tijdens het weekend zijn de normale openingsuren van toepassing: op zaterdag 7 januari van 13 tot 17 uur, op zondag 8 januari van 8u30 tot 12u30 en van 14 tot 17 uur.

TARIEVEN VERHOOGD

Omwille van de zware verliescijfers voor de exploitatie van het stedelijk zwembad werd er reeds op 1 september 2019 een tariefverhoging doorgevoerd. Naast afzonderlijke tarieven voor niet-Zottegemnaren ging toen voor de Zottegemnaar het basistarief omhoog van 2 naar 3 euro, de prijs van een 12-beurtenkaart steeg van 20 naar 30 euro en voor een jaarabonnement moet sindsdien 250 in plaats van tevoren 100 euro betaald worden. Ditmaal is, naar het zeggen van schepen van sport Brecht Cassiman, de energiecrisis de boosdoener die een nieuwe prijsverhoging noodzakelijk maakt en die het stadsbestuur deed beslissen om voor het zwemmen het basistarief nu opnieuw een halve euro duurder te maken.

Zodoende zal een los ticket voor een frisse duik in het zwembad Bevegemse Vijvers voor een Zottegemnaar voortaan 3,5 in plaats van 3 euro kosten (4,5 euro voor een niet-Zottegemnaar). Voor wie kiest voor een meerbeurtenkaart, komt de prijs op 3 euro per zwembeurt (4 euro voor een niet-Zottegemnaar). De prijzen van een jaarabonnement (250 euro voor een Zottegemnaar, 350 euro voor een niet-Zottegemnaar) en van het schoolzwemmen (1 euro voor leerlingen van Zottegemse scholen en 1,75 euro voor leerlingen van scholen buiten Zottegem) veranderen niet.