Ook de kinderen vieren ’Zottegem Carnaval’

Traditiegetrouw mogen in Zottegem daags na de volwassenen ook de kinderen carnaval vieren. Zoals gewoonlijk zal dit kindercarnaval op zondag 8 januari zich hoofdzakelijk afspelen rond een showprogramma, voorafgegaan door een korte optocht. Nadat dit jarenlang in en aan café Meileken op het Stationsplein gebeurde, hebben inschrijving (vanaf 13u30) voor deelname aan de kinderstoet en stoetvorming ditmaal plaats in en aan De Kring op de Markt (carnavalwagens stellen zich op aan de achterkant van het station).

Vanop het marktplein zullen de jonge carnavalistjes onder muzikale begeleiding – vertrek om 14u15 – via de Stationsstraat, over Stationsplein en door stationstunnel, Broeder Mareslaan, Lyceumstraat, H. Hartplein en Kastanjelaan opstappen naar de feestzaal Bevegemse Vijvers. Daar begint dan om 15 uur een wervelende show met Matroos Jens. Tijdens de pauze zal het kinderprinsenpaar verkozen worden. Wie zich kandidaat wil stellen voor de titel van jeugdprins en jeugdprinses, moet dit melden bij inschrijving. Na afloop van het showprogramma volgt de bekendmaking van de uitslag en prijsuitreiking.

Omwille van de passage van de kinderstoet zal er van 14 tot 15 uur een parkeerverbod gelden ter hoogte van de uitgang van de stationstunnel in de Broeder Mareslaan, in het gedeelte van de Welzijnstraat tussen Lyceumstraat en H. Hartplein (langs weerszijden) en in het gedeelte van de Kastanjelaan tussen het kruispunt met de Dr. Van Wymerschlaan en woning nr.15.