Gemeentepersoneel geniet van stijlvolle nieuwjaarsreceptie

Jan Parent en zangeressen Annelies en Zippora perfecte sfeermakers

In feestzaal Agathea Landskouter, vond op maandag 2 januari 2023 de nieuwjaarreceptie voor het gemeentepersoneel van Oosterzele plaats. De nieuwjaarreceptie is elk jaar opnieuw een mooie attentie van de gemeente naar haar personeel toe. Het personeel genoot in feestzaal Agathea van de warme ontvangst, de stijlvolle receptie, de rijkelijke en overvloedige hapjes en de sfeervolle muziek van Jan Parent, geflankeerd door de charmante zangeressen Zippora en Annelies. Na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie mocht het personeel van de gemeente eindelijk weer de benen losgooien op de nieuwjaarsreceptie. Velen toonden hun beste moves op onder meer Waterloo van Abba. 170 personeelsleden vonden de weg naar feestzaal Agathea. Het project bulkt van de goede bedoelingen. En of het personeel genoot van de nieuwjaarsreceptie. Een geslaagde comeback. Veel waardering voor het initiatief van het gemeente- en het OCMW – bestuur. Ze kregen een ruime respons. Ook de lokale pers werd uitgenodigd, stilaan behorend tot het ‘huismeubilair’. Tijdens de nieuwjaarsreceptie volgden speeches van schepen algemeen directeur Borchert Beliën, voorzitter gemeenteraad Marleen Verdonck en OCMW – voorzitter Els De Turck.

Borchert Beliën dankte het ruim opgekomen personeel en Florence, Yves, Eline en Veronique voor de organisatie van het nieuwjaarsfeest voor het personeel en verwelkomde Jan Parent en danseressen Zippora en Annelies. De nieuwjaarsboodschap van algemeen directeur Borchert Beliën: ‘Ik citeer uit wat journalist Bjorn Soenens schreef: We leven in rare tijden. We zijn hier allemaal niet lang, we dansen maar kort op deze aarde. Laten we dus ‘nee’ zeggen aan alle zeurpieten en ‘nee’ aan alle mensen die de woede in de maatschappij of in je vriendenkring opstoken. Hij zei: ‘Ik heb een vriendin met kanker, een schoonbroer die ziek is. We hebben allemaal mensen die lijden rondom ons. Laten we ze goed vastpakken. Het is in rare tijden zoals deze waarin alles op losse schroeven staat, dat we de connectie en de liefde moeten omarmen. We moeten in staat zijn en blijven om de dingen te relativeren. Laten we niet vergeten om af en toe ook eens te lachen met de dingen. De zaken niet zo ernstig nemen’.

Voorzitster gemeenteraad Marleen Verdonck dankte het personeel dat vertrokken is en wenst de nieuwkomers veel succes. Marleen Verdonck: ‘Ik wens u voor 2023 een milde omgeving toe hier én elders. Dat we anderen respecteren in hun eigenheid, hun opvattingen, manier van werken, hun visie. Dat we hen kansen geven en blijven geven, begrijpend mogen zijn, anderen het recht laten ook eens een fout te maken én ook in hun recht laten. Dat we eerlijk mogen zijn en vooral niet blind voor onze eigen gebreken en tekorten. Onszelf kunnen en mogen zijn. Dat we mogen samenleven en samenwerken met en tussen mensen die ons gaarne zien, respecteren dat we gewoon ons best kunnen en mogen doen. Ik wens jullie een gezondheid die bergen kan verzetten en een relativeringsvermogen dat u helpt bergen minder groot te  zien. De kracht en de energie om elke dag tegen een nieuwe bergtop aan te gaan. Hoe kan ik mijn wensen beter samenvatten dan met een viergangenmenu van een gerenommeerde meester: een aperitief met veel punch en pit, op basis van durf, inzet, geluk en respect, een stevig stuk gezondheid en levenslust, vergezeld van een moot verdraagzaamheid en vindingrijkheid, gekruid met snuifjes bezadigdheid en geduld. Geserveerd met een hartverwarmend glaasje vertrouwen. En als dessert veel zoete toetjes humor. Hopelijk kunnen jullie elke dag van 2023 van dit menu genieten’, speechte Marleen Verdonck die ook mooie woorden citeerde van woordkunstenaar Toon Hermans.

Ook OCMW –voorzitster Els De Turck ging de poëzietoer op. ‘Overdenken en bezinnen / afsluiten en opnieuw beginnen / wat te doen met wensen of dromen / dingen die je zijn overkomen / laat ze achter / de ergste worden zachter / de mooiste krijgen een plek in je hart / maak ieder jaar een nieuwe start / begin aan je oude dromen / laat het nieuwe jaar op je af komen / onthaast, beleef en geniet van alles om je heen/ maar wees zuinig op jezelf, zoals jij is er maar één’, klonk het korte en krachtige gedicht, met veel overtuiging voorgedragen door Els De Turck.

Jan Parent en zangeressen Annelies en Zippora hebben in feestzaal Agathea het gemeentepersoneel een bruisend muzikaal feestje voorgeschoteld. Sterk optreden. Iedereen heeft genoten van entertainer Jan Parent en het optreden van (nachtegalen) Annelies en Zippora. Wat een zangeressen! Eens meedoen aan de Voice van Vlaanderen, dames. Jan, Annelies en Zippora ontpopten zich tot perfecte sfeermakers. Muzikale pareltjes. Doel van de nieuwjaarsreceptie, het personeel eens samenbrengen, de sociale banden verstevigen. En ook alle politieke partijen tekenden present. Er heerste op het personeelsfeest veel gezelligheid. Een leuk event. De sfeer was opperbest. (marcel van de vijver, foto’s danny de lobelle).