AZ Sint-Elisabeth Zottegem behaalt ‘gouden label’ na doorlichting

Na een eerste succesvolle accreditatie in 2017, behaalt het AZ Sint-Elisabeth opnieuw het gouden label van Qualicor Europe. “Dit betekent dat patiënten terechtkomen in een ziekenhuis waar kwaliteit en patiëntveiligheid gewaarborgd zijn en waar voortdurend wordt gewerkt om die te verbeteren”

Van 19 tot en met 21 oktober kreeg het AZ Sint-Elisabeth bezoek van een team van 6 externe auditoren voor een grondige doorlichting. De auditoren hadden gesprekken met tal van medewerkers en patiënten en beoordeelden op basis van standaarden en normen in welke mate we kwaliteitsvolle en veilige zorg bieden”, legt communicatieverantwoordelijke Annelien Liessens van het AZ Sint-Elisabeth uit. “Bepaalde afdelingen werden tot vier maal toe bezocht en meer dan 30 patiënten werden bevraagd. Het resultaat van de doorlichting is opnieuw een gouden accreditatiestatus die vijf jaar geldig is tot eind 2027.”

Stefaan Blomme, overkoepelend CEO AZ Sint-Elisabeth en AZ Glorieux: “We zijn ontzettend trots op onze medewerkers en artsen, want dit uitmuntende resultaat hebben we aan hen te danken. We toonden meermaals aan dat we de zorg blijven verbeteren en kregen enkele mooie complimenten van het auditteam. De auditoren zagen fiere medewerkers die dezelfde taal spreken en die hen met veel enthousiasme een inkijk gaven in hun verhaal.”

Laure Van Audenhove, kwaliteitscoördinator: “Het streven naar kwaliteit van onze zorg stopt niet bij het behalen van deze accreditering. Onze ziekenhuismedewerkers blijven alert en we gaan door met interne audits, veiligheidsrondes en bijscholingen, want onze zorg voor kwaliteit dragen we continu.”