Zottegems stadsbestuur zegt drie keer ‘nee’

  • Het college van burgemeester en schepenen heeft beslist niet akkoord te gaan met de vraag van een koppel met huwelijksplannen om – in de zomer van volgend jaar – een gedeelte van het park in het Domein Breivelde privé te maken teneinde daar de huwelijksceremonie te kunnen laten plaatsvinden.
  • Met het oog op een duurzame investering in de aankoop van banken en tafels voor eigen events, polste Studentenkring Sottegem of voor de opslag van dit meubilair een ruimte van de stad kan gebruikt of eventueel gehuurd worden. Het college besliste echter op deze vraag niet in te gaan.
  • Nadat eerder al ‘nee’ geantwoord werd op een voorstel van mevr. Lieve B. om voor de totale som van 245 euro zeven schilderijen van de Zottegemse kunstenaars Raymond, Gustaaf en André Verstraeten aan te kopen (zie een eerder NUUS-artikel hierover via deze link), kreeg het stadsbestuur daarna ook nog vanwege de familie Luc V.d.S. een aquarel van Gustaaf Verstraeten tegen de prijs van 500 euro aangeboden maar opnieuw besliste het college om dit voorstel te weigeren. Weliswaar wordt de cultuur-historische erfgoedwaarde van de werken erkend maar omdat de stad reeds 34 werken van deze kunstenaars in haar bezit heeft, wordt geoordeeld dat een nog grotere collectie geen meerwaarde zou hebben voor de Zottegemnaars.