Wordt Erpe-Mere de wandelgemeente van Vlaanderen?

Met zijn mooie bossen, velden en wandelparcours is de gemeente Erpe-Mere één van de mooiste gemeenten om te genieten van de rust en de mooie natuur. Met zijn meer dan 200 kilometers wandelroutes, waaronder ook routes voor minder mobiele mensen, werd Erpe-Mere onlangs al verkozen tot mooiste wandelgemeente van Oost-Vlaanderen. Wandelsport Vlaanderen gaat nu op zoek naar de gemeente of stad met de mooiste en meest duurzame realisaties op vlak van wandelbeleving en wordt beloond met de titel van ‘Mooiste wandelgemeente van Vlaanderen’.

Deelname 

Eind maart werd er via social media een promotiecampagne gestart waarbij de leden die aangesloten zijn bij Wandelsport Vlaanderen hun gemeente in de kijker konden zetten. Hieruit kwam Erpe-Mere als winnaar voor de provincie Oost-Vlaanderen.  Een vakjury van ‘Wandelgemeente van het jaar’ zat samen en besprak alle binnengekomen dossiers. De vijf gemeenten met een zeer sterk dossier komen nu in aanmerking voor ‘Wandelgemeente van het Jaar’ van Vlaanderen.

Concurrentie

Eén van de vijf genomineerden is Erpe-Mere. Samen met vier andere gemeenten strijden ze nu om deze felbegeerde titel van ‘Wandelgemeente van het Jaar’ van Vlaanderen.

Per provincies wordt nu 1 gemeente voorgedragen. Verder neemt Erpe-Mere het op tegen:

West-Vlaanderen: Heuvelland

Limburg: Lommel

Vlaams-Brabant: Zemst

Antwerpen: Sint-Katelijne-Waver

Hoe stemmen jullie?

Wenst u dat uw gemeente Erpe-Mere de wandelgemeente van Vlaanderen wordt? Wel daar kan u zelf mee over beslissen door mee te gaan stemmen via de site:

https://www.wandelsportvlaanderen.be/nl/activiteiten/20593/wandelgemeente-van-het-jaar-2023

Dit kan tot en met woensdag 30 augustus 2023. Dan wordt de top 3 bekend gemaakt, om dan op zaterdag 7 oktober 2023 tijdens een speciale meet & greet bijeenkomst de uiteindelijke winnaar bekend te maken.

foto’s: Logo Erpe-Mere en beelden divers magazines