Motorcross – Finale Belgisch kampioenschap bij de jeugdpiloten.

Motorcrossteam Opel Roelandt-Roman valt tweemaal in de prijzen

Zaterdag 16 september werd in Pamel de finale gereden bij de jeugdpiloten. Ook streekpiloten Femke en Alessio Roelandt (uit het motorcrossream Opel Roelandt-Roman) kwamen aan de start.

In de categorie mini-ladies (meisjes van 6 tot 14 jaar) werd de wedstrijd gewonnen door Femke . Ze kon ook de gouden medaille in het Belgisch kampioenschap mee naar huis nemen. Voor het klassement van het Belgisch kampioenschap wordt rekening gehouden met een groot aantal wedstrijden van het seizoen.

Vorig jaar (tijdens haar eerste jaar motorcross) moest zij zich nog tevreden stellen met de bronzen medaille.

Haar broer Alessio Roelandt kwam aan de start in de categorie Aspiranten open (12 tot 15 jaar). Hoewel hij glansrijk de wedstrijd in Pamel won, ontglipte de kampioenstitel hem nipt. Hij pakt de zilveren medaille mee naar huis.

Op de eerste foto: het podium in de categorie mini-ladies (1. Femke Roelandt, 2. Laura Van Looy, 3. Naomi De Greef)
Op de tweede foto: het podium bij de Aspiranten (1. Arthur Decouter, 2. Alessio Roelandt, 3. Emerick Pansaerts)